Opleving levert PEC Zwolle driepunter op

| 25-11-2017

PEC Zwolle heeft zaterdag de traditioneel lastige uitwedstrijd bij SC Heerenveen gewonnen. In de eerste helft waren de Zwollenaren duidelijk de onderliggende partij, maar in de tweede helft was een korte opleving genoeg om met een 1-2 overwinning aan de haal te gaan. Nicolas Freire en Mustafa Saymak zorgden voor de Zwolse doelpunten. “Een goede periode van tien minuten, meer was het niet”, zegt captain Bram van Polen bij FOX.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Een wedstrijd met twee gezichten, dat was het duel van zaterdag in het Abe Lenstra Stadion. In de eerste helft kreeg PEC Zwolle het aanvallend niet voor elkaar om gevaar te stichten, terwijl Heerenveen dat juist wel deed. Het was vooral Michel Vlap die voor gevaar zorgde, de youngster die de laatste weken al aardig op schot was. Ook ditmaal was hij goed voor een doelpunt, want na dertien minuten opende hij fraai de score. Stijn Schaars zag de ruimte, bediende Vlap op uitmuntende wijze en hij volleerde de bal koeltjes achter Diederik Boer. In het vervolg waren de kansen schaars, al waren Ødegaard en Vlap nog wel goed voor een gevaarlijk moment. Vooral laatstgenoemde had de marge uit kunnen breiden, maar oog in oog met Boer schoot hij tegen de doelman.

Plots werd het twee minuten voor de rust nog gelijk. PEC was amper in de buurt van het Friese doel geweest, maar het eerste moment was direct raak. Nicolas Freire kon koppen en met enig fortuin plofte de bal plots binnen: 1-1. In de rust besloot Van ’t Schip om Bram van Polen en Freire van positie te laten wisselen, om zo de matige opbouw te verbeteren. Of het aan die wissel lag, valt te bezien, maar feit was dat PEC fantastisch uit de kleedkamer kwam. De ene na de andere aanval werd op de mat gelegd en binnen de kortste keren stond er ook een voorsprong op het scorebord. Een schot van Kingsley Ehizibue werd nog gepakt door Warner Hahn, maar in de rebound was Mustafa Saymak goed voor een goal.

Eigenlijk wat teveel van het goede, die voorsprong, maar dat deerde PEC uiteraard geen moment. Na de 1-2 zag Mustafa Saymak nog een schot op de lat belanden, waarna ook Heerenveen gevaarlijk was. Invaller Henk Veerman schoot net over, verdediger Høegh kopte nog in de handen van Boer, maar daar bleef het wel bij. PEC beperkte zich voornamelijk tot verdedigen, want het kneep zich in de handjes met de aanstaande driepunter. In de tweede helft toonde de Zwolse formatie aardig herstel, maar met een 1-2 overwinning kreeg het wel een rijkelijke beloning.

Wedstrijdstatistieken:
SC Heerenveen: Hahn, Dumfries, Høegh, Pierie, Schmidt, Ødegaard, Schaars, Kobayashi, Van Amersfoort (73. Veerman), Ghoochannejhad (66. Thorsby), Vlap (73. Mihajlovic)

PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Freire, Van Polen, Dekker, Thomas, Saymak (84. Bakker), Namli (93. Ondaan), Mokhtar, Nijland (89. Marinus)

Scoreverloop:
13. 1-0 Michel Vlap
43. 1-1 Nicolas Freire
49. 1-2 Mustafa Saymak

Gele kaarten:
Michel Vlap, Stijn Schaars, Kik Pierie (SC Heerenveen), Kingsley Ehizibue, Mustafa Saymak, Ryan Thomas (PEC Zwolle),

Scheidsrechter:
Serdar Gözübüyük

Voetbal, Bram van Polen, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws