Opgeluchte Koppers: ‘Nu in de competitie’

| 21-03-2019

De benen zijn loodzwaar, het ging op het tandvlees, maar dat deert Dico Koppers geen moment. De vleugelverdediger van PEC Zwolle is terug van een dubbele achillespeesblessure en speelde donderdag tegen De Graafschap eindelijk weer negentig minuten. De Superboeren werden in een oefenduel met 4-2 verslagen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Omdat deze week in het teken staat van interlandvoetbal, besloten PEC en De Graafschap donderdag met elkaar te sparren. Een uitgelezen kans voor wisselspelers om speelminuten te maken en dat geldt dus ook voor Dico Koppers. Kenneth Paal moest zijn plaatsje daarom even afstaan, zodat Koppers voor het eerst sinds augustus 2017 weer mocht opdraven in het eerste elftal. “Dat brengt toch wel iets meer spanning met zich mee”, glimlacht Koppers. “Je traint heel veel, maar een wedstrijd is toch anders. Dat is juist lekker joh, eindelijk weer die spanning van een wedstrijd en dat je weer kan voetballen. Ik ben echt heel erg blij dat ik nu negentig minuten heb gemaakt.”

De linksback houdt het de hele wedstrijd vol en doet het niet eens slecht ook. PEC komt in de eerste helft al snel op achterstand door een goal van Stef Nijland, maar het antwoord laat niet lang op zich wachten. Clint Leemans zorgt voor de gelijkmaker en door goals van Stanley Elbers is het bij rust 2-1 voor Zwolle. Na rust vallen er nog twee Zwolse treffers, die kort na elkaar volgen. Na een uur schiet Lennart Thy vanuit de draai knap raak en twee minuten later is Zian Flemming trefzeker. Hij kopt, met wat hulp van De Graafschap-doelman Jordy Rondeel, de 4-1 binnen. De bezoekers doen in de slotfase nog wel iets terug via Fabian Serrarens, maar de zege gaat naar Zwolle: 4-2.

Koppers houdt er, naast een vermoeid lichaam, een prima gevoel aan over. Zijn rentree heeft hij achter de rug en die rentree smaakt naar meer. “Dit is toch wel een beetje een afsluiting van een lange, zware tijd, maar ik moet nu vooral vooruit kijken. Op dit moment kan ik nog geen negentig minuten in de eredivisie spelen, maar dat hoeft ook nog niet. De volgende stap is om weer bij de wedstrijdselectie te horen en vanuit daar zien we verder. Dat is alleen aan de trainer, of hij me ook fit genoeg vindt. Dit voelt in ieder geval heel erg lekker. Op naar de competitie”, sluit Koppers af.

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Ehizibue (46. Bajselmani), Van Polen, Bouy, Koppers, Dekker, Leemans, Flemming, Van Crooij (69. Van Duinen), Thy (81. Hamer), Elbers

Scoreverloop:
8. 0-1 Stef Nijland
10. 1-1 Clint Leemans
32. 2-1 Stanley Elbers
60. 3-1 Lennart Thy
62. 4-1 Zian Flemming
80. 4-2 Fabian Serrarens

Voetbal, PEC Zwolle, Dico Koppers

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws