Openingsdag Openluchtbad met oranje tintje

| 08-04-2019

Het Openluchtbad Zwolle gaat zaterdag 27 april, Koningsdag, om 11.00 uur weer open. Iedereen kan tot en met 26 april in de voorverkoop (voordelig tarief) zijn of haar abonnement kopen of verlengen. Kinderen tot 1 jaar zijn gratis (peildatum 1 mei).

© Annet van Raalten

De openingsdag heeft een oranje tintje. “Er is een kleedjesmarkt voor kinderen. De boomkunstenaar Sander Boom gaat aan de slag met de gevelde suikeresdoorn en maakt hier onder meer een mooie zitbank van. Er is een springkussen. En er gaat iemand van onze sponsor Hotel Lumen rond met lekkere hapjes”, meldt Rinette van der Vliet, voorzitter Vereniging Openluchtbad Zwolle.

Het Openluchtbad Zwolle is een rijksmonument uit 1933, dat wordt geëxploiteerd door de Vereniging Openluchtbad Zwolle. “Iedereen kan lid worden van deze vereniging. Als lid doe je zes uur vrijwilligerswerk per seizoen. Zo onderhouden we het bad met elkaar, al 27 jaar lang”, aldus Van der Vliet.

Leden kunnen tien keer een introducé meenemen. “De proef die vorig jaar is gedaan om nieuwe en niet-Zwollenaren eenmalig kennis te laten maken met het bad tegen de introducéprijs, wordt niet voortgezet. Daar werd te veel misbruik van gemaakt. Toeristen die in Hotel Lumen of op één van de campings verblijven, kunnen via een speciale pas naar binnen. De Vroege Vogels blijven: als niet-lid kun je voor 5 euro per keer op maandag, woensdag en vrijdag van 7.00 tot 9.00 uur ’s ochtends zwemmen.”

Zwemmen, Openluchtzwembad

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws