Open trainingsdag drie jonge verenigingen

| 11-04-2012

Lacrosse Zwolle, Bluefingers Ultimate en The Bashin’ Bluefingers hebben de handen ineen geslagen. Samen organiseren de drie ‘jonge’ Zwolse verenigingen op zaterdag 21 april een open trainingsdag in Park De Wezenlanden, om iedereen kennis te laten met respectievelijk lacrosse, ultimate frisbee en roller derby.

Lacrosse is een tactische, fysieke veldsport die veel wordt gespeeld in Amerika, Canada, Engeland en sinds een aantal jaren ook in Nederland. In Zwolle wordt sinds 2009 op sportpark De Pelikaan lacrosse gespeeld door de Zwolle Wolves. De sport is een kruising tussen ijshockey, rugby en hockey, waarbij met behulp van een stick de bal in het goal van de tegenstander wordt gegooid. Tijdens de open trainingsdag staan de heren van de Zwolle Wolves klaar om belangstellenden kennis te laten maken met de beginselen van lacrosse.

Bij de tweede Zwolse vereniging, Bluefingers Ultimate, draait alles om ultimate frisbee, een supersnelle dynamische teamsport. Er wordt in gemengde teams gespeeld volgens het fair play principe, dit houdt in dat er geen scheidsrechter is. De wedstrijden kenmerken zich door een goede sfeer, plezier en sportiviteit. Het Zwolse team van Bluefingers Ultimate doet mee aan de landelijke indoor- en outdoorcompetitie en toernooien.

© Annet van Raalten

De jongste van de drie verenigingen is The Bashin’ Bluefingers, een roller derby vereniging. Roller derby is een full-contactsport die gespeeld wordt op rolschaatsen. De sport is overgewaaid uit Amerika en wordt sinds een aantal jaren fanatiek gespeeld in Nederland. De Zwolse dames zijn nu een jaar actief en staan tijdens de open trainingsdag klaar om alles te vertellen en vooral te laten zien over de sport. Om mee te kunnen doen is het handig dat je zelf rolschaatsen of skeelers meeneemt, want er is een beperkt aantal rolschaatsen te leen.

De open trainingsdag heeft plaats op zaterdagmiddag 21 april van 13.00 tot 16.00 uur in het Park De Wezenlanden, ter hoogte van het skatepark. Ieder uur start er bij de verenigingen een training van 45 minuten. Het is dus mogelijk om alle sporten uit te proberen! Aanmelden kan ter plaatse, of via Facebook.

Lacrosse, Lacrosse Zwolle, Ultimate frisbee, Bluefingers Ultimate, The Bashin' Bluefingers, Roller derby

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws