Open dag en groot toernooi bij Blue Hawks

| 20-05-2014

De Zwolse honk- en softbalvereniging Blue Hawks is deze maand gastheer van twee evenementen. Op sportpark Peterskamp aan de Bellinistraat 45 wordt zaterdag 24 mei de feestelijke open dag gehouden. En vijf dagen later op Hemelvaartsdag (donderdag 29 mei) is de Zwolse club gastheer van de vijfde editie van het landelijke Slowpitch Toernooi.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De open dag is inmiddels een traditie geworden voor Blue Hawks. Jaarlijks komt een groot aantal nieuwsgierigen af op dit gratis evenement. Door middel van diverse activiteiten probeert Blue Hawks ook dit jaar geïnteresseerden kennis te laten maken met honkbal, softbal en met Blue Hawks. Tijdens de open dag kun je van 11.00 tot 15.00 uur via de pitchingmachine testen hoe ver je kunt slaan. Door middel van een snelheidsmeter kun je bovendien ontdekken hoe hard je kunt gooien. Daarnaast worden twee clinics gehouden: van 11.00 tot 12.00 uur een honkbalclinic en van 13.00 tot 14.00 uur een softbalclinic. Voor beide clinics is aanmelden niet nodig.

De hele dag door zijn er ervaren spelers en trainers van Blue Hawks aanwezig om uitleg te geven over het spel, de regels en de tactiek. Wie een echte honkbalwedstrijd wil zien, kan van 13.00 tot 14.30 uur het duel bijwonen van het talentvolle aspirantenteam van Blue Hawks. Voor de allerkleinsten is er bovendien een springkussen aanwezig. Natuurlijk ontbreken ook de typische Amerikaanse honkbalversnaperingen als popcorn en hotdogs niet. De toegang en alle activiteiten tijdens de open dag zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Kijk voor meer informatie op www.bluehawks.nl.

Vijf dagen na de open dag is Blue Hawks gastheer van het Zwolse Softball Toernooi. Aan dit toernooi, dat voor de vijfde keer wordt gehouden bij Blue Hawks, nemen op Hemelvaartsdag dertien teams uit heel Nederland deel. Ook nu verwacht Blue Hawks weer softbal op hoog niveau. Het softbaltoernooi start donderdag 29 mei om 10.00 uur. De hele dag worden wedstrijden gespeeld. Het toernooi wordt afgesloten met een finale. Tijdens het toernooi op het honk- en softbalcomplex van Blue Hawks is er Caribische muziek en worden speciale Cura├žaose gerechten verkocht. De toegang is gratis.

Blue Hawks, Honkbal, Softbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws