Open dag eindigt met fraai ‘Slotakkoord’

| 28-07-2013

PEC Zwolle kijkt terug op een mooie open dag. De dag - die regenachtig begon, maar eindigde met een stralende zon en een glimlachende Arne Slot - was ook dit jaar een groot succes. Zowel in als rondom het IJsseldelta Stadion was zaterdag van alles te beleven voor jong en oud. Waar de kinderen op de springkussens sprongen, op handtekeningenjacht gingen of meededen aan één van de vele leuke activiteiten, maakten de oudere supporters een praatje en genoten van de gezelligheid.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Om klokslag 16.00 uur vond de traditionele PEC Zwolle-spelerspresentatie plaats onder toezicht oog van duizenden supporters. Als eerste mocht de aanwezige jeugd het veld betreden, gevolgd door de PEC Zwolle Vrouwen en de spelers van Jong PEC Zwolle. Hierna kwamen de spelers van het eerste elftal het veld op. Waar de meeste spelers via een ballonnenboog het veld betraden, kwamen de nieuwe aanwinsten (hoofdtrainer en spelers) in spiksplinternieuwe bolides het veld op. Na afloop van deze spelerspresentatie begon de afscheidswedstrijd van clubicoon Arne Slot.

De wedstrijd ging tussen een Zwols kampioensteam en een door Arne Slot samengesteld Sterrenteam. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 3-3 gelijkspel, met Arne Slot zelf als grote uitblinker. De creatieve speler scoorde twee keer - een droge schuiver en een subtiel stiftje - en mocht de bloemen na afloop van de wedstrijd in ontvangst nemen. Onder luid applaus van de aanwezige spelers en het enthousiaste publiek maakte Slot een ereronde en verliet uiteindelijk met een grote glimlach het veld. Een mooi einde van een schitterende open dag.

Zwolle Kampioensteam - Sterrenteam
5e min. 0-1 Erik Falkenburg
18e min. 1-1 Giovanni Hiwat
44e min. 1-2 Foeke Booy
52e min. 1-3 Sieme Zijm
53e min. 2-3 Arne Slot
56e min. 3-3 Arne Slot

Voetbal, Arne Slot, PEC Zwolle, Open dag PEC Zwolle, Afscheidswedstrijd Arne Slot

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws