Op stap met Zwollenaar Freddy Eikelboom

| 22-11-2019

In de rubriek ‘Op stap met…’ drinken wij een bakje koffie of een kopje thee met een Zwolse sporter/sportliefhebber. Dit keer met Freddy Eikelboom. De Zwollenaar organiseert aan het einde van dit kalenderjaar weer verschillende activiteiten in de WRZV-hallen. Maar op dit moment zijn er ook zorgen om PEC Zwolle, de club waar hij fanatiek supporter van is.

Waar het overgrote deel van Nederland rond de kerstdagen gas terugneemt en de batterij probeert op te laden, daar moet de familie Eikelboom in die periode vol aan de bak. De kerstdagen zelf brengt Freddy Eikelboom uiteraard samen met zijn gezin door, maar daarvoor en daarna staat het zweet op het voorhoofd. In de Zwolse WRZV-hallen, waar Eikelboom sinds 1 mei elke dag werkzaam is, is het een drukte van jewelste. Er staat rond de feestdagen vooral veel zaalvoetbal op het programma. “Er is opnieuw een Zwols Jeugdkampioenschap Zaalvoetbal”, vertelt Eikelboom. “Nieuw dit jaar is de leeftijdscategorie 8-9 jaar. Daar was erg veel animo voor en we denken dat het goed in te passen is. Er wordt gespeeld op vrijdag 27 december en op maandag 30 december.”

Voor Eikelboom is de komende kerstperiode in ieder geval bijzonder, want het Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi keert terug in de WRZV-hallen. In 2016 verhuist het toernooi voor Zwolse veldvoetballers naar het Landstede Sportcentrum, maar drie jaar later is het terug in de WRZV-hallen. “Ik ben van mening dat het Jo van Marle toernooi thuishoort in de WRZV-hallen. Daarom ben ik ook blij dat het terug is. Daar hebben we best veel voor moeten doen. Achter de schermen veel lobbyen, dat vooral. Ik snap dat andere hallen betere faciliteiten hebben, maar het Jo van Marle toernooi hoort hier. En als straks de nieuwe WRZV-hallen er staan… Ja, dan kunnen we echt mooie evenementen organiseren.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De editie van 2019 wordt vormgegeven op de gebruikelijke wijze, al verandert de indeling van de speeldagen wel iets. De eerste groepswedstrijden hebben plaats op vrijdag 27 december, de finales volgen een dag later. ’s Middags staan op zaterdag 28 december de laatste groepswedstrijden op het programma en ’s avonds volgen de finales. Eikelboom verwacht een vol deelnemersveld, want tot dusver is er nog geen afmelding binnen. “Ik weet dat WVF sowieso meedoet en verwacht ook ploegen als Dieze West, Berkum en SVI wel. Of HFC Storica en Edon een selectie bij elkaar kunnen krijgen, is de vraag. Het wordt in ieder geval weer een mooi toernooi. Op de zaterdagavond is er ook nog een gezellige feestavond.”

Zorgen om PEC Zwolle
Eikelboom is actief binnen de WRZV-hallen, maar is ook voorzitter van de Supportersclub PEC Zwolle. Wat dat betreft zijn het roerige tijden, want de club heeft wel eens betere tijden gekend. “Dan gaat het vooral over het sportieve deel. Bedrijfsmatig gaat het volgens mij wel goed. We hebben zelfs een positief eigen vermogen, dus financieel is het op orde. De sportieve prestaties blijven alleen wat achter, terwijl dat een paar jaar geleden juist andersom was. Zaterdag spelen we tegen Fortuna en dat is een cruciale. Stel dat je die verliest, dan is het gat vijf punten. Het sportieve deel baart wel zorgen ja”, erkent de Zwollenaar.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Hij hoopt in ieder geval dat de aanhang van de club achter het team blijft staan. “Je merkt dat iedereen teleurgesteld is en zich zorgen maakt. Maar we moeten positief blijven en achter het team blijven staan. Als er een jus van negativisme over de club gaat, komt het niet goed”, weet Eikelboom, die zaterdag een stressvolle wedstrijddag verwacht. “Ik ben op zo’n dag wel een beetje kribbig ja. Dat geldt ook voor mijn kinderen. Er hoeft maar iets te gebeuren en dan is het blaffen, haha. Voor mijn vrouw zijn zulke wedstrijddagen niet de leukste dagen. Helemaal niet als we ook nog eens verliezen.”

Drukke periode
Maar ondertussen wacht dus een immens drukke periode in de WRZV-hallen. Alle gezinsleden van de familie Eikelboom krijgen een rol, om zo alles in goede banen te leiden. “Zelfs mijn schoondochter is besmet met het virus en loopt hier dan rond. We krijgen hopelijk weer een ouderwets volle bak. Balustrades die tijdens de finales uitpuilen en een stampvolle kantine. Een drukke periode, maar vooral een leuke.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, WRZV-hallen, Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi, PEC Zwolle, Zaalvoetbal, Zwols Jeugdkampioenschap Zaalvoetbal, Freddy Eikelboom, Op stap met

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws