Ook vrouwen HTC blijven zonder zege

| 27-05-2016

Ook de vrouwen van HTC hebben de poulefase van de Euro Winners Cup, het toernooi voor landskampioenen in het beachvoetbal, zonder een overwinning beëindigd. De Zwollenaren gingen in Catania driemaal onderuit, waardoor er de komende dagen wordt gestreden om de negende plaats.

Het Europese toernooi begon voor de dames van HTC dinsdag met een ruime nederlaag tegen het Zwitserse Grasshoppers Zurich. De Zwolse formatie keek al rap tegen een 3-0 achterstand aan, waarna Stef Saaltink de eerste treffer voor haar rekening nam. Celine van Velsen trof op 5-1 nog doel en op 8-2 maakte ook Kelly Dekker nog een doelpunt, waardoor HTC met 8-3 onderuit ging. Ook het tweede duel leverde geen overwinning op, al was HTC wel dichtbij een punt. Door goals van Dekker, Saaltink en Marianne ten Brinke stond er in de slotfase van het duel met Portsmouth een 3-3 stand op het scorebord, maar toch ging het nog mis. De Engelsen drongen steeds meer aan en in de slotminuut moest HTC toch nog een nederlaag slikken: 4-3.

De laatste poulewedstrijd op donderdag was opnieuw een zware dobber. Het Italiaanse Terracina bleek een pittige tegenstander, maar toch kwam HTC in eerste instantie nog aardig mee. Celine van Velsen zette haar ploeg zelfs op voorsprong, maar vervolgens namen de Italianen een 1-3 voorsprong. Diezelfde Van Velsen bracht HTC weer terug tot 2-3, waarna Terracina weer driemaal wist te scoren. Via opnieuw Van Velsen en Stef Saaltink maakte HTC er nog wel twee, maar dat mocht niet meer baten: 4-8. Zo rest voor HTC de strijd om plaats negen tot en met twaalf, die vrijdag begint met een wedstrijd tegen Sparta Dalesyzce uit Polen.

Voetbal, HTC, Beachsoccer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws