Ook tweede etappe prooi voor Kirsten Wild

| 26-08-2012

Kirsten Wild heeft zondag - na haar zege op zaterdag - ook de tweede etappe van de Lotto-Decca Tour gewonnen. De 29-jarige sprintster van het AA Drink Cycling Team was de sterkste in de massasprint, nadat haar ploeggenotes de etappe hadden geregisseerd.

Er vertrok geen groepje zonder iemand in het geel-blauwe tricot; bovendien legde het team de loper voor Wild uit naar de massasprint in Grembergen. “Afspraak was dat ze voor Kirsten in elk geval tot drie kilometer voor de streep alles uit de kast zouden halen. In de finale zou Kirsten wat meer op zichzelf zijn aangewezen. Zo pakte het ook uit. Door wat te profiteren van de treintjes die andere ploegen probeerden op te zetten, kon ze zich vooraan handhaven en op het juiste moment toeslaan”, aldus ploegleider Bram Sevens, die zag dat de Belgische Liesbeth de Vocht en Emilia Fahlin uit Zweden respectievelijk tweede en derde werden.

“Ze was weer oppermachtig en dat geeft haar veel moraal voor de slotetappe. De Muur van Geraardsbergen, die ons in de finale van de derde rit wacht, is natuurlijk niet misselijk. Maar Kirsten is ervan overtuigd dat ze die ook goed zal verteren. We gaan in elk geval alles op alles zetten om de eindzege over de streep te brengen.”

Wielrennen, Kirsten Wild, Marijn de Vries, AA Drink Cycling Team

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws