Ook Tijs Groen en Marti ten Kate in Zwolle

| 02-05-2013

Op de deelnemerslijst van de dertiende Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon staan - naast topatleet Michel Butter - nog meer interessante Nederlandse deelnemers. Zo komt bijvoorbeeld Tijs Groen naar Zwolle. En ook Marti ten Kate is zaterdag 8 juni in Zwolle van de partij. Sterke lopers uit de regio zijn: Arne Mulder, Erben Wennemars, André Plette, René Poppe en Jacqueline Rustidge.

© Annet van Raalten

Tijs Groen maakt steeds meer indruk in de wegatletiek. De baanatleet is regerend Nederlands kampioen korte cross. Groen wil zich steeds meer gaan toeleggen op de wegatletiek. Tijs Groen, ook bekend als gitarist/zanger, verbeterde dit jaar zijn persoonlijk record op de halve marathon tot 1.08.01. BB-loper Arne Mulder is de grote thuisfavoriet in de halve marathon. De CALO-student uit Zwolle kende vorig jaar in de halve marathon van Zwolle zijn absolute hoogtepunt door als tweede Nederlander te finishen met een prachtig persoonlijk record van 1.10.59.

Marti ten Kate behoeft geen introductie. Ten Kate behoorde in zijn topjaren tot de absolute Europese top in de halve marathon en is na zijn topsportcarrière één van de grootste pleitbezorgers van het hardlopen in Nederland. Erben Wennemars is al jaren verguld met de halve marathon van Zwolle. De wereldkampioen sprint op de schaats loopt elk jaar de halve marathon in zijn eigen Zwolle. De Dalfsenaar liep dit jaar binnen een week twee marathons - Rotterdam en Enschede - en verbeterde zijn persoonlijk record tot een respectabele 2.53.50.

© Annet van Raalten

De regionale toplopers zijn elk jaar ruim vertegenwoordigd in Zwolle. André Plette en René Poppe zijn al jaren vaste waardes. Jacqueline Rustidge is veelvoudig Nederlands kampioene bij de masters en manager van de NPSB. Zij wil ook dit jaar weer proberen om de snelste master in Zwolle te worden. De politievrouw krijgt dit jaar geen concurrentie van de voormalige wereldtopper duatlon Irma Heeren. Heeren moet tot haar grote spijt zich wegens een blessure afmelden.

In 2011 liep de Keniaanse wereldtopper Wilson Kipsang tijdens de Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon naar de snelste tijd ooit op Zwolse bodem. De winnende tijd van Kipsang uit 2011 is met 1.00.49 het huidige parcoursrecord. Uit Kenia komen dit jaar Emmauel Biwott en Edwin Kibet naar Zwolle. Met een groot aantal Afrikaanse toplopers en toploopsters wordt nog onderhandeld.

Erben Wennemars, Scania Zwolse Halve Marathon, Hardlopen, René Poppe, Arne Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws