Ook PEC 1910 succesvol in Kruidenloop

| 21-03-2011

Een lekker voorjaarszonnetje heeft de leden van PEC 1910 zaterdag geïnspireerd tot prachtige prestaties. Net als de BB-lopers was de Zwolse atletiekvereniging met een groot aantal leden vertegenwoordigd tijdens de vierde Kruidenloop in Wapenveld. Die stond in het verleden nog wel eens in het teken van stormachtige wind, maar daar was ditmaal niets van te merken. De zon scheen en het regende persoonlijke records.

Iris Gils was zaterdag de snelste op haar afstand. De negenjarige won de vijfhonderd meter bij de meisjes in een tijd van twee minuten en één seconde. Daarmee was ze maar liefst vijftien seconden sneller dan de nummer twee. Sandra Kloosterziel (12) liep een keurige 21.57 op de vijf kilometer en liet daarmee zelfs het grootste deel van het volwassenenveld achter zich. Op de tien kilometer bij de dames liepen Anneke Schutte, Marijke Jansen, Carla van Boven, Tessa Luning en Barbara Oenema allen voor het eerst onder de vijftig minuten. Daarbij werden sommige PR’s met minuten verbroken!

Eric Kloosterziel was met een tijd van 38.26 de snelste PEC-loper op de tien kilometer. Voor Hans Wieltink was de eindstreep net een paar meter te ver weg om onder de grens van veertig minuten te lopen, hij bleef steken op 40.01. Mike Kleinlugtebelt en Bert van Duuren kwamen beide in een dik nieuw PR en met een lach van oor tot oor vlak na elkaar binnen. Op de tien Engelse mijlen, de hoofdafstand, liep Antonius Poelman een prima 1:05.53. Daarmee werd hij tweede bij de mannen 50+. Koos Heijmans werd hier vierde.

Hellen de Vries liep bij de dames als zo vaak voorin en werd tweede in 1:04.59, achter Polly Nkambi. Bij de dames recreanten werden Yvonne Rekers en Jeannet Leppink-De Haan respectievelijk eerste en tweede.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, Hellen Berger-De Vries, Eric Kloosterziel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws