Ook PBSZ naar play-offs in Scheveningen

| 02-07-2017

De strandvoetballers van Pelikaan Beach Soccer Zwolle (PBSZ) hebben zich zondag, in navolging van de vrouwen van HTC Beachsoccer, geplaatst voor de finalestrijd om het landskampioenschap. Op sportpark De Pelikaan wist PBSZ allereerst - na het nemen van strafschoppen - te winnen van Betuwe BS (7-7 na verlenging). En later op de middag verzekerde de Zwolse ploeg zich dankzij een 5-3 zege op BS Lansingerland voor de play-offs om de titel.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

In de eerste van twee competitiewedstrijden op eigen bodem kwam PBSZ tegen Betuwe BS weliswaar op een 0-3 achterstand, maar aan de hand van captain Michael Wolf knokte de Zwolse formatie zich terug in de wedstrijd. Wolf wist twee keer te scoren en ook de Zwollenaren Jordi Lemmens en Mathijs Bouwhuis maakten een doelpunt. Het resulteerde in een 4-4 tussenstand aan het einde van de tweede periode. De bezoekers waren echter niet van plan om de punten aan de thuisploeg cadeau te doen en namen in de derde periode opnieuw een voorsprong: 4-6. Door twee goals van Melvin Velthuis dwong de Zwolse ploeg alsnog een verlening af: 6-6. In die extra speeltijd moest PBSZ na een 6-7 achterstand wederom in de achtervolging, maar dankzij het derde doelpunt van Michael Wolf sleepten de Zwollenaren nog een strafschoppenreeks uit het vuur. Daarin werd Mathijs Bouwhuis de gevierde man, door één penalty te stoppen.

De confrontatie met Betuwe BS leverde de Zwolse formatie slechts één punt op, waardoor er later op de middag gewonnen moest worden van BS Lansingerland. En tot opluchting van coach Folkher Langejans speelde PBSZ in die belangrijke wedstrijd een stuk beter dan tegen Betuwe BS. Dankzij doelpunten van Melvin Velthuis (twee keer), Marco ten Klooster, Jordi Lemmens en een eigen doelpunt van BS Lansingerland zegevierde Pelikaan Beach Soccer Zwolle met 5-3 en sleepte daarmee een ticket voor de finalestrijd op zondag 23 juli in Scheveningen uit het vuur.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
Voetbal, Sportpark De Pelikaan, Beachsoccer, Pelikaan Beach Soccer Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws