Ook Mathijs Bouwhuis in Nederlands team

| 29-07-2015

In navolging op Django van der Landen, Melvin Velthuis en Michael Wolf is ook PBSZ-doelman Mathijs Bouwhuis opgeroepen voor het Nederlands beachsoccerteam. Bondscoach Sillie Dilürü ontving twee afmeldingen en mede daarom is Bouwhuis toegevoegd aan de selectie. Nederland speelt komend weekend in Osnabrück tegen Duitsland. “Ik zie dit als een toetje”, reageert de goalie op het nieuws.

© Annet van Raalten

Het zijn mooie tijden voor Bouwhuis. De doelman bemachtigde zondag de landstitel met PBSZ en speelde in de finale een belangrijke rol. Kort voor tijd hield hij zijn ploeg knap op de been en ook in de beslissende penaltyserie wist hij er eentje te keren. Die prestaties zijn ook bij de bondscoach niet onopgemerkt gebleven. Zondag speelt Bouwhuis mee in een oefenduel tegen Duitsland. “Ik ben wel eens eerder gevraagd, maar toen was het qua logistiek en tijd niet te combineren. Het komt dus niet helemaal uit de lucht vallen”, vertelt de keeper, die het vooralsnog ziet als een eenmalig ‘dingetje’. “Het is een leuk activiteitje om het seizoen mee af te sluiten. Al weet je natuurlijk nooit hoe het loopt.”

Tot een vaste plaats in de Nederlandse selectie lijkt het voorlopig echter niet te komen. Zondag tegen Duitsland is het nog net te doen, maar daarna lijkt het te stoppen. Bouwhuis is normaliter doelman bij eersteklasser Berkum en die ploeg is inmiddels begonnen aan de voorbereiding. “Veldvoetbal gaat gewoon voor en volgens mij geldt dat voor alle jongens van PBSZ. Daarom is het lastig te combineren”, zegt de Zwollenaar. Toch kijkt hij uit naar de oefeninterland van komende zondag. De keeper weet niet wat hij moet verwachten. “Het is lastig in te schatten, omdat ik niet weet waar het team op dit moment staat. Duitsland is qua beachsoccer wel te vergelijken met Nederland, dus het ligt waarschijnlijk niet heel ver uit elkaar. Het is in ieder geval leuk om mee te doen”, sluit hij af.

Voetbal, Mathijs Bouwhuis, Beachsoccer, Pelikaan Beach Soccer Zwolle, Sillie Dilürü

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws