Ook EK-goud Lotte van Beek met ploeg

| 07-01-2018

Lotte van Beek heeft zondagmiddag op het EK afstanden in Kolomna haar tweede gouden medaille in de wacht gesleept. Na haar eerste plaats op de 1.500 meter (vrijdag) en een vierde plek op de 1.000 meter (zaterdag) sloot de Zwolse het weekend af met een eerste plaats op de ploegenachtervolging.

Samen met Melissa Wijfje en Marrit Leenstra reed Lotte van Beek in een prima tijd naar het goud: 2.59,34. Daarmee bleven de Nederlandse dames als enige ploeg onder de drie minuten, maar ze kwamen niet in de buurt van het nationaal record (2.55,57), dat begin december in Salt Lake City werd gereden. In totaal verschenen er zondag slechts vijf ploegen aan de start en alleen Rusland en Polen reden in hun beste samenstelling. Achter Nederland eindigde gastland Rusland op de tweede plaats in 3.01,88. De Duitse vrouwen pakten het brons (3.05,04).

Michel Mulder leek op hetzelfde EK een zilveren plak te winnen op de teamsprint, maar Hein Otterspeer, Michel Mulder en Koen Verweij werden gediskwalificeerd vanwege een foute overname. Tijdens de teamsprint moet er op het lange gedeelte van de baan worden overgenomen en dat ging niet goed bij Mulder en Otterspeer. Het goud ging naar het ijzersterke Russische team met Pavel Koelizjnikov, Denis Joeskov en Roeslan Moerasjov (1.19,38).

Schaatsen, Lotte van Beek, Michel Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws