Ook Be Quick en Wijthmen plaatsen zich

| 05-06-2015

De A-junioren van Be Quick ’28 en Wijthmen hebben zich vrijdagavond geplaatst voor de halve finales van het Zwols Kampioenschap Voetbal. De derde speelavond van het toernooi werd vroegtijdig afgebroken door onweer, waardoor de twee wedstrijden maar voor de helft konden worden afgewerkt. Be Quick won met 2-0 van HTC, terwijl WVF met 6-0 te sterk was voor Zwolsche Boys. En daardoor is Wijthmen aan het einde van alle groepswedstrijden als beste nummer twee geëindigd.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het noodweer speelde de laatste speelronde van de poulefase de hele avond parten. De twee wedstrijden begonnen al wat eerder, om zo het naderende onweer voor te blijven. WVF begon het treffen met Zwolsche Boys furieus. In poule A had ZAC zich al verzekerd van groepswinst, maar WVF hoopte nog als beste nummer twee door te stomen. De blauwe formatie knalde volle bak richting het doel van Zwolsche Boys en nam binnen de kortste keren een flinke voorsprong. Jorden Sok scoorde tweemaal, terwijl ook Merijn Moes, Jari Bezembinder, Mike Burgers en Thomas ten Broeke het net wisten te vinden. Daarmee stokte de teller op zes en kwam WVF uiteindelijk één goal tekort voor een plaats in de halve finale.

In poule C maakten nog twee ploegen kans om groepswinnaar te worden, te weten: Be Quick '28 en HTC. En die twee teams namen het vrijdag tegen elkaar op. Titelverdediger Be Quick kwam door treffers van Kevin Westerbeek en Sertac Yilmaz op een 2-0 voorsprong, wat door het vroegtijdige einde van de wedstrijd uiteindelijk de einduitslag bleek. Daardoor speelt Be Quick komende dinsdag in de halve finale tegen ZAC (18.30 uur) en gaat de andere halve finale tussen SVI (beste nummer één) en Wijthmen (beste nummer twee). De wedstrijd SVI - Wijthmen begint dinsdag om 20.30 uur.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Het is spijtig dat wij de wedstrijden van vanavond niet kunnen laten uitspelen, maar door het strakke schema van het Zwols Kampioenschap Voetbal is dat gewoonweg niet mogelijk”, zegt SZKV-voorzitter Rik Zuidmeer, die ook liever een ander voetbalavondje had beleefd. “In de rust brak het noodweer los en hebben wij als bestuur besloten om de wedstrijden stil te leggen tot uiterlijk 21.00 uur. In die periode trok het noodweer langzaamaan weg en hebben wij besloten om verder te spelen. Onder de voorwaarde dat de wedstrijden bij nieuw onweer definitief zouden worden gestaakt. Na de aftrap begon het binnen twee minuten opnieuw te onweren en daardoor hebben wij de tussenstanden tot eindstanden uitgeroepen.”

VV Berkum, Voetbal, Be Quick ’28, ZAC, SVI, WVF, Zwolsche Boys, HTC, Wijthmen, Zwols Kampioenschap Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws