‘Ooit al eens wereldkampioen geworden?’

| 24-04-2012

Hoe word je topsporter? Hoe vaak per week moet je trainen? Ga je wel eens uit met vrienden? En ben je wel eens wereldkampioen geworden? Dit soort vragen en nog veel meer andere vragen werden dinsdag op verschillende Zwolse basisscholen gesteld aan enkele topsporters. In het kader van de Nationale Sportweek gingen wielrenster Loes Gunnewijk, de schaatsers Ronald en Michel Mulder en de FC Zwolle-speelsters Nadja Olthuis en Nathalja Nijman in gesprek met de Zwolse basisschooljeugd.

Loes Gunnewijk schoof dinsdagmiddag aan bij het kringgesprek op SBO Facet. En natuurlijk had de Zwolse renster, die tegenwoordig rijdt voor het Australische GreenEdge, haar fiets meegenomen. Deze werd uitvoerig geïnspecteerd door de kinderen, die tevens graag de kuiten van de voormalig Nederlands kampioen wilden zien. Schaatser Michel Mulder werd tijdens zijn bezoeken aan Het Festival en De Veerezon ook flink aan de tand gevoeld. Zo kreeg Michel van één van de kinderen de vraag of hij al eens wereldkampioen is geworden. Een pijnlijke vraag, want de topsprinter mistte de wereldtitel sprint immers een maand geleden op slechts één honderdste van een seconde. Michel gaf met zijn vingers nog maar eens aan hoe klein het verschil was.

Tijdens de kringgesprekken, die werden georganiseerd door SportService Zwolle, stonden ook de Olympische Spelen centraal. De kinderen van nu kunnen immers de sporthelden van 2028 zijn. Met het oog op het Olympisch Plan 2028 staat de Nationale Sportweek in Zwolle de aankomende jaren in het teken van het ‘Olympisch niveau’. Met als thema ‘Zwolle naar Olympisch niveau’ wordt de Nationale Sportweek gebruikt om extra aandacht te genereren voor de gestelde ambities in het Olympisch Plan, en jaarlijks zal steeds een ander motto de revue passeren. Dit jaar is het motto ‘Zwolle ontsteekt het Olympisch Vuur’.

Ronald Mulder, SportService Zwolle, Loes Gunnewijk, Michel Mulder, Nationale Sportweek, Nadja Olthuis

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws

© Dennis Schnöink
Ronald Mulder, SportService Zwolle, Loes Gunnewijk, Michel Mulder, Nationale Sportweek, Nadja Olthuis