‘Ontspannen sfeer en leuke tennispotjes’

| 16-08-2013

“Het toernooi verloopt super goed. Er is een ontspannen sfeer en er worden leuke tennispotjes gespeeld.” Dat zegt Harriet Jepma namens de organisatie van de Olympus Zwolse Jeugdkampioenschappen bij ZTC De Pelikaan. Het tennistoernooi voor de jeugdleden van alle Zwolse tennisverenigingen is inmiddels twee dagen aan de gang en duurt nog tot en met zaterdag. “Op de slotdag staan de finales op het programma.”

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

In tegenstelling tot vorig jaar is het toernooi niet op maandag, maar op woensdag van start gegaan. “Dat lijkt een goede zet te zijn geweest, zeker voor wat betreft de animo. Een jeugdtoernooi moet immers niet te lang duren. Daarnaast blijft het voor de ouders van de tennissers nu te overzien. Al met al komt dat ten goede aan de deelname”, vertelt Jepma, die ook weet dat de jeugdtoernooien bij tennisverenigingen steeds vaker worden geschrapt vanwege een gebrek aan animo. “Natuurlijk is een nationale tennistopper meer dan welkom op dit moment, een voorbeeld voor de jeugd. Dat is goed voor de aanwas, dat zie je ook bij andere sporten. Aan de andere kant gaat het bij de jeugd altijd met golfbewegingen. Als er twee meisjes zich aanmelden, dan krijg je er meteen vijf. Maar zolang niemand zich opgeeft, blijft de rest ook uit.”

De deelnemers van de Olympus Zwolse Jeugdkampioenschap zijn ingedeeld op leeftijd en strijden in hun eigen leeftijdscategorie om de Zwolse titel. “Daardoor kan het zijn dat het niveauverschil tijdens een wedstrijd heel groot is. Dat is eigenlijk voor beide spelers niet leuk, maar kan ook hele verrassende partijen opleveren”, zegt Harriet Jepma, die langs de baan volop geniet van het spel van enkele talentvolle spelers. “Er staan hier zelfs jongens en meisjes met speelsterkte vier op de baan. Prachtig om te zien. Al vind ik het ook leuk om de 8-jarigen te zien tennissen.” Alle uitslagen van het tennistoernooi zijn te vinden op www.toernooi.nl.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
Tennis, Sportpark De Pelikaan, ZTC De Pelikaan, Zwolse Jeugdkampioenschappen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws