Ontketend PEC Zwolle veilig na comeback

| 29-04-2019

PEC Zwolle heeft maandagavond drie punten overgehouden aan het restant van het competitieduel tegen FC Groningen, dat afgelopen donderdag bij een 1-2 stand door onweer werd gestaakt. Een doelpunt van Bram van Polen zorgde voor de 2-2 en via Lennart Thy ging de zege alsnog naar de Zwollenaren: 3-2.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Waar begin je als je nog 34 minuten hebt om een 1-2 achterstand goed te maken? Het antwoord wordt door PEC al bij de aftrap gegeven, als Kingsley Ehizibue in de startblokken staat om naar de frontlinie te sprinten. Het is een startsein voor een flink offensief, waarin vooral Pelle Clement als een dolle tekeer gaat. Via Vito van Crooij komt er, na een knappe aanval, al snel een scoringsmogelijkheid, maar de buitenspeler vergeet te schieten. Het is daarnaast ook vooral een gekke gewaarwording, met matig gevulde tribunes en een wissel van FC Groningen na een kwartiertje. Kaj Sierhuis is de sigaar.

Of er nog verandering komt in de stand? Ja, zeker. PEC blijft stormen en een kwartier voor het einde wordt het gelijk. Op een vrije trap van Gustavo Hamer duikt Bram van Polen vogelvrij op en hij tikt de 2-2 binnen. Er is ook maar één ploeg die in de overgebleven minuten aanspraak maakt op iets en dat is PEC. De Zwollenaren gaan zelfs nog op jacht naar de volle buit en dat wordt nog werkelijkheid ook. Een kleine tien minuten voor het einde prikt Lennart Thy raak na een voorzet van Vito van Crooij en daarmee krijgt PEC wat het verdient.

Een prachtig half uurtje brengt de Zwollenaren de zege en nog belangrijker: officieel lijfsbehoud. In een seizoen om snel te vergeten, is dat bericht meer dan welkom. Nog twee potjes om des keizers baard en dan wacht de vakantie.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Boer, Ehizibue (90. Van den Berg), Lachman, Van Polen, Paal, Hamer, Clement, Namli, Van Crooij, Thy, Van Duinen

FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker, Doan, Bruns (83. El Hankouri), Memisevic, Bel Hassani, Gladon, Sierhuis (71. Mahi)

Scoreverloop:
20. 0-1 Kaj Sierhuis
47. 1-1 Lennart Thy
55. 1-2 Paul Gladon
75. 2-2 Bram van Polen
81. 3-2 Lennart Thy

Gele kaarten:
Pelle Clement, Vito van Crooij (PEC Zwolle)

Scheidsrechter:
Martin van den Kerkhof

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws