Onmachtig Berkum verliest van SDC Putten

| 01-12-2018

Een zwak spelend Berkum is zaterdag met 0-3 onderuit gegaan tegen SDC Putten. De Zwollenaren kregen geen grip op het compacte verdedigingsblok van de bezoekers, die bovendien met goed lopende combinaties akelig effectief waren in de omschakeling. “Het was bij ons ver en ver beneden de ondergrens”, vindt Berkum-trainer Raymond Schuurman.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Na een kwartiertje gaf SDC Putten direct een visitekaartje af toen de bal bij een snelle uitbraak goed werd doorgekopt op Jurian van den Brink. De af en toe ongrijpbare Puttense rechtsbuiten nam goed aan, rukte op en liet Berkum-keeper Dominic van Hoof kansloos door de bal in de hoek te tikken: 0-1. Direct daarna kreeg Berkum een kans om langszij te komen, nadat Michel van Aggele een prima voorzet afleverde op Chris van der Meulen. De Zwolse spits raakte de bal echter verkeerd en knalde hoog over, waarna Berkum aanvallend er nauwelijks nog aan te pas kwam.

Na de hervatting was het spelbeeld niet veel anders. Berkum had wel balbezit, maar haalde daar nauwelijks kansen uit, terwijl SDC Putten een lesje efficiënt aanvallen gaf. In de 52ste minuut leidde dat tot de 0-2, die opnieuw op naam kwam van Van den Brink. Berkum trachtte daarna de wedstrijd weer spannend te maken, maar Marc van der Meulen kon kort voor het doel niet scoren. In de daaropvolgende counter deed Putten dat wel. Invaller Jefta van de Broek knalde de bal nog op de lat, waarna Kees Pluim in de rebound scoorde. “We zijn, met het hele team, zeer ontevreden over wat we hebben gebracht”, aldus Schuurman, wiens ploeg nu is gezakt naar de twaalfde positie in de hoofdklasse B.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
VV Berkum, Voetbal, Raymond Schuurman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws