Ondernemers genieten van derde Proloog

| 11-07-2019

Zo’n dertig ondernemers uit Zwolle en omgeving hebben donderdag deelgenomen aan de derde editie van De Proloog, het Zwolse netwerkevenement op de fiets. De deelnemers maakten een toertocht van zo’n 75 kilometer, waarin onder andere de Lemelerberg werd beklommen. De voormalig profwielrenners Maarten Nijland en Tom Veelers begeleidden de koers.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

De groep ondernemers kwam rond 11.00 uur bijeen in het Landstede Sportcentrum, om onder het genot van koffie en een broodje kennis met elkaar te maken. Ondertussen werden zij welkom geheten door de initiatiefnemers van De Proloog: Peter Duitman (Rienks Arbodienst), Eric Krabbe (Djopzz) en Jacco Vonhof (Novon).

Rond de klok van 12.00 uur werd het tijd om op de fiets te stappen en onder leiding van Maarten Nijland en Tom Veelers een route van zo’n 75 kilometer af te leggen. De route liep van Zwolle naar Wijthmen, om via onder meer de Lemelerberg en Dalfsen weer terug te keren in de stad. De groep arriveerde rond 15.00 uur bij het Landstede Sportcentrum, waar na een verfrissende douche een barbecue stond te wachten. Tegelijkertijd werd de finale van de zesde etappe van de Tour de France gevolgd.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Onder toeziend oog van de deelnemers aan De Proloog, die de etappe gezamenlijk op een groot scherm bekeken, wist Dylan Teuns de eerste echte bergetappe in de Tour de France te winnen. De Belg kwam als eerste boven op de machtige slotklim met een stijgingspercentage van 24 op La Planche des Belles Filles. Tot teleurstelling van de ondernemers uit Zwolle en omgeving lukte het de Nederlanders Steven Kruijswijk en Bauke Mollema niet om een rol van betekenis te spelen in de finale. Mollema werd negentiende en Kruijswijk twintigste.

Wielrennen, De Proloog

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws