Ondernemers fietsen in ‘Zwolse Waaier’

| 19-03-2014

“De Zwolse Waaier is een nieuwe manier van actief netwerken voor de moderne ondernemer.” Dat zeggen Maarten Nijland en Eric Krabbe, initiatiefnemers van de Zwolse Waaier. “Wij bieden Zwolse ondernemers de mogelijkheid om samen te wielrennen, bij te praten met andere enthousiaste fietsende ondernemers en te discussiëren over de nieuwste fietsframes, maar (on)bewust ook over zakelijke interesses en mogelijkheden.”

Na de succesvolle start van een Twentse Waaier (mountainbike), willen de heren ook Zwolse ondernemers kennis laten maken met de kracht van een ‘waaier’. “Fietsen is een goede manier gebleken voor het ontstaan van duurzame werkrelaties. Dit komt doordat het minder competitief van aard is dan andere sporten. Waar je bij veel sporten vaak direct gaat nadenken of je je tegenstander gaat verslaan of dat je verslagen gaat worden, is dat bij fietsen niet het geval. Soms wordt het spel zelfs gemanipuleerd om maar niet te winnen van die potentiële nieuwe opdrachtgever om zo, denkt men, de nieuwe opdracht binnen te halen. Dat lijkt ons niet de juiste manier van zaken doen”, aldus Nijland (Bikechallenge.nl) en Krabbe (Djopzz.nl).

“Op de fiets is er geen vaste hiërarchie, ofwel iedereen is gelijk”, stelt voormalig profrenner Maarten Nijland. “Fietsers werken vaak samen, wisselen van koppositie in de waaier om een ander uit de wind te houden en om op adem te laten komen. Sommige sterkere rijders blijven wat langer aan kop en krijgen daarvoor in ruil een stuk aanzien van de hele groep. De manier van fietsen in de groep zegt veel over die persoon, de één is resoluut, een ander samenwerkend, sommigen tactisch en een ander een ‘open boek’. Samenwerken in een peloton betaalt zich daarna terug wanneer de fietsrit is afgelopen.”

Op vrijdag 4 april wordt er om 8.00 uur - ter introductie - gestart met een gratis clinic. “We nodigen alle Zwolse ondernemers graag uit voor deze clinic, die start bij het Landstede Sportcentrum. We zullen dan meer vertellen over de Zwolse Waaier, de opzet en het doel. Daarnaast neemt Maarten ons mee door de regio Zwolle”, zegt Eric Krabbe, die verder aangeeft dat het de bedoeling is om één keer in de twee weken op de fiets te stappen. “Eén keer in de twee weken een ochtend, onder begeleiding van Maarten Nijland, op de fiets creëert een duurzame ervaring en zorgt voor een ongekend gevoel van euforie. Je voelt je energieker, opener en vrijer en dat straal je ook uit. Dit zorgt ook nog eens voor een frisse kijk op je werk, een goede vitaliteit en vermindert de drukte en stress op het werk en in het dagelijkse leven.”

Aanmelden voor de Zwolse Waaier kan door een mail te sturen naar: ericno@spmdjopzz.nl. Na aanmelding ontvang je nadere info over de clinic op vrijdag 4 april.

Wielrennen, Fietsen, Zwolse Waaier, Eric Krabbe, Maarten Nijland, Djopzz

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws