Onder de loep: Sparta onthult nieuw logo

| 16-10-2019

Korfbalvereniging Sparta Zwolle presenteert een nieuw logo. De korfballers die later dit jaar hun opwachting maken in de landelijke korfbaltop doen dat met een Zwols schild op de borst. “Dit symboliseert de ambitie van Sparta om een sterkere verbinding met de regio aan te gaan, zich te presenteren als een open toegankelijke club waar korfbal centraal staat en iedereen meedoet”, meldt de vereniging.

De ambitie voor een nieuw logo en de daarmee gepaard gaande ‘rebranding’ was al langer aanwezig binnen de Zwolse vereniging. “We hebben de afgelopen maanden de tijd genomen om met leden in gesprek te gaan over hoe zij dit proces voor zich zien en hoe dat naar het logo moest worden vertaald”, aldus Dennis Compayen, bestuurslid van Sparta Zwolle. “Uiteindelijk heeft dat geleid tot een breed gedragen ontwerp, waarmee we ons nu en in de toekomst sterker kunnen presenteren als onderdeel van sportregio Zwolle.”

Door het Zwolse schild als uitgangspunt te nemen sluit het logo aan bij andere clubs in de regionale topsportbranche, zoals PEC Zwolle en Landstede Hammers. De identiteit van Sparta als korfbalclub komt daarbinnen echter wel duidelijk naar voren volgens Compayen: “De naam Sparta staat centraal en de symbolische weergave van een korf spreekt ook direct tot de verbeelding. Wij zijn en blijven Sparta, maar we zijn trots op onze stad en dankbaar om deel uit te mogen zijn van zo’n sterk regionaal netwerk. Dit logo straalt dat naar onze mening perfect uit.”

© Jan Burgman Fotografie

Het uiteindelijke ontwerp voor het nieuwe logo komt ook volledig van binnen de club. Een afvaardiging van de PR-commissie heeft het proces begeleid en het definitieve ontwerp is gemaakt door Jorn Steenbergen, eveneens lid van Sparta Zwolle. “Dat maakt mij als bestuurslid extra trots en laat ook zien waar wij als vereniging toe in staat zijn als we er samen de schouders onder zetten.” Met de borst vooruit treedt Sparta op 23 november voor het eerst aan in de hoofdklasse, het op één na hoogste niveau van Nederland.

Korfbal, Sparta, Onder de loep

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws