Onder de loep: Boekpresentatie ‘PEC Man’

| 22-11-2019

Het was in 2017 toen de auteurs Herman Nijman, Gerjos Weelink en Anton van Gerner samen met de fotografen Jan Drost en Martijn Kleingeerts het eerste deel van ‘PEC Man, Zwolse voetbalverhalen’ uitbrachten. Een tweede deel kon echter niet uitblijven en die werd donderdag gepresenteerd in het spelershome van PEC Zwolle.

Het is een drukte van jewelste in het spelershome van PEC en tegelijkertijd ook vooral een weerzien. Co Adriaanse ziet vakgenoot Ron Jans weer eens een keer, terwijl diezelfde Jans haast niets anders doet dan handen schudden. Albert van der Haar, Hennie Bosch, persvoorlichter Koen te Riele, allemaal schuiven ze even langs bij de meest succesvolle trainer uit de clubgeschiedenis. Het heeft iets weg van een reünie, maar dan moet het belangrijkste nog beginnen: de boekpresentatie van ‘PEC Man, Zwolse voetbalverhalen’ deel 2. Allereerst spreekt Gerjos Weelink de aanwezigen toe en vervolgens is het de beurt aan Vincent de Vries. Hij schreef onder andere de biografie van de onlangs overleden Fernando Ricksen en heeft mooie woorden over voor het boek waar het nu even om draait.

Na zijn speech volgt het officiële moment, als Co Adriaanse naar voren wordt geroepen. De voormalig trainer van PEC Zwolle, hij was actief tussen 1984 en 1988, begint met een verhaal over zijn periode in Zwolle. Hij somt zo een heel rijtje namen op. “Ik moet ook Marten Eibrink niet vergeten, want in mijn eerste jaar degradeerden we direct. Daarna ben ik gelukkig ook succesvol geweest en daarmee leg je de basis voor een trainerscarrière. Ik heb hier de kans gekregen om te beginnen, terwijl ik nog helemaal niet zo oud was”, lacht Adriaanse, die daarna het eerste boek in ontvangst neemt. Hij krijgt het uit handen van Peter van der Hengst, de all-time clubtopscorer van PEC in de eredivisie.

Na het officiële gedeelte gaat de bar open en halen de aanwezigen hun boek op. In dat boek vinden ze verhalen over veertig (oud-) PEC’ers. Jaap Stam, Eric Botteghin, Marten Eibrink en Johnny Rep zijn in het boek te vinden, maar ook heren als Fons Stoffels, René IJzerman, Jan Verheijen, Jan Hendriksen en Tjeert van ’t Land passeren de revue. Het boek is te koop in verschillende boekwinkels in en rond Zwolle, maar ook via internet: www.pecman.nl.

Voetbal, PEC Zwolle, Herman Nijman, Onder de loep

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws