Onder 17 overtuigt met Drost in de basis

| 07-02-2010

Het Nederlands voetbalelftal voor spelers onder 17 jaar heeft zaterdag alvast vertrouwen getankt voor het beslissende EK-kwalificatietoernooi van eind maart. Tsjechië, op papier de grootste concurrent in de strijd om een EK-ticket, werd op het vierlandentoernooi in het Spaanse La Manga met 3-1 aan de kant gezet. Jesper Drost, speler van FC Zwolle A1, begon in de basis en werd na 55 minuten gewisseld.

KNVB-coach Albert Stuivenberg was blij met de overwinning, maar waarschuwde voor euforie. “De Tsjechen zijn nu natuurlijk gewaarschuwd. Bovendien hebben ze ook gewoon een goede ploeg, met een prima middenveld en een paar uitstekende spitsen. Als je achter komt te staan, dan wordt het lastig om weer langszij te komen.”

Straks bij het kwalificatietoernooi zal een goede start belangrijk zijn. Zaterdag in La Manga liet Oranje onder 17 alvast zien hoe dat moet. Binnen een kwartier had Anthony van den Hurk (PSV) er al twee in liggen. Bij de openingsgoal tikte de spits de rebound binnen, na een goed schot van debutant Jordi Tutuarima. Tien minuten later kon Van den Hurk een voorzet van diezelfde Tutuarima vanaf links simpel binnen tikken. “ Twee uitstekende doelpunten”, zag Stuivenberg vanaf de kant.

Verder zag het wedstrijdbeeld er precies hetzelfde uit als tegen Noorwegen (2-0 zege). Nederland speelde opnieuw een sterke eerste helft, waarin veel kansen werden gecreëerd en weinig werd weggegeven. Na rust kwam de ploeg opnieuw meer onder druk te staan en verdween de rust aan de bal. Een geweldige goal van Ouasim Bouy - hij speelde drie man uit en schoot binnen van zeker twintig meter - betekende wel de derde treffer van de middag. De tegentreffer van de Tsjechen kwam pas in de slotminuut.

Door de overwinning zijn Jesper Drost en zijn teamgenoten na twee van de drie wedstrijden al zeker van de eindzege in La Manga. “Een mooi resultaat”, weet de KNVB-coach. “Hopelijk kunnen we het toernooi tegen Denemarken in stijl afsluiten met een derde zege.” Dat duel begint maandag om 13.00 uur.

Voetbal, FC Zwolle, KNVB, Jesper Drost

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws