Omloop IJsseldelta in trek bij elite vrouwen

| 01-06-2012

De elite vrouwen en de amateurs strijden zaterdag in de Omloop van de IJsseldelta om de zege in deze klassieker. Vooral bij de vrouwen stroomden de aanmeldingen binnen, waardoor het deelnemersveld praktisch vol zit. De Zwolse wielrensters Marijn de Vries, Janneke Kanis, Geerike Schreurs en Anna van der Breggen verschijnen aan de start. Bij de amateurs is Olympisch kampioen Bob de Jong een opvallende verschijning.

Kirsten Wild moet de Omloop, met start en finish in Zwolle, aan haar voorbij laten gaan. Wild is met haar baanploeg op trainingskamp en kan zodoende niet starten in haar eigen stad. Marijn de Vries en Janneke Kanis zijn in Zwolle wel van de partij, net als de schoonzusjes Geerike Schreurs en Anna van der Breggen. Er verschijnen zaterdag bij de vrouwen meer dan 165 rensters aan de start. Ook titelverdediger Laura van der Kamp staat aan de start, net als Irene van den Broek, die tweede werd op het NK wielrennen op de weg. Naast deze Nederlandse wielrensters verschijnt ook de gehele Australische baanselectie voor de Olympische Spelen van Londen aan de start.

Bij de amateurs starten ongeveer 130 renners, waar schaatser Bob de Jong er één van is. De voormalig Olympisch kampioen schaatsen op de tien kilometer wil vaker gaan deelnemen aan wielerwedstrijden voor amateurs en is mede daarom aanwezig in Zwolle. De route voert de wielrenners zaterdag van Zwolle langs Hasselt, Genemuiden, IJsselmuiden en Kampen, waarna de wielrenners uiteindelijk op de Werkerlaan over de meet komen. De amateurs en vrouwen starten respectievelijk om 9.30 en 14.00 uur, waarna de amateurs rond de klok van half één terug worden terug verwacht in Zwolle. De vrouwen worden omstreeks tien over vijf verwacht op de Werkerlaan.

Wielrennen, Salverda Omloop van de IJsseldelta, Janneke Busser-Kanis, Marijn de Vries, Geerike Schreurs, Anna van der Breggen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws