Olympus WvdW: ZAC - HFC Storica

| 21-01-2015

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is deze week de stadsderby in de derde klasse C tussen ZAC en HFC Storica. Eerstgenoemde is tot ieders verbazing ruimschoots koploper en ligt daarmee op koers voor de tweede promotie in successie. “Ik ga niet roepen dat we kampioen worden. Wij gaan onze voorsprong zo lang mogelijk verdedigen en dan zien we het wel”, zegt trainer Egbert Kragt.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

ZAC verbaasde in de eerste seizoenshelft vriend en vijand. Dat de ploeg lekker kon voetballen, dat was bekend. Maar dat de ploeg het zo goed zou gaan doen, dat hadden maar weinig mensen voor mogelijk gehouden. Na de eerste dertien wedstrijden is de ploeg van Kragt koploper en heeft het een voorsprong van liefst zes punten. Zaterdag treft ZAC stadsgenoot HFC Storica. “Zij hebben een goed voetballende ploeg en staan in mijn opinie te laag. In de winterstop wonnen ze het Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi, met clubs als Berkum en WVF. Het laat zien dat ze goed kunnen voetballen”, aldus Kragt, die desalniettemin volledig van eigen kracht uit gaat. “Wij zijn koploper, dus we zijn dat aan onze stand verplicht. Maar het wordt een moeilijke wedstrijd.”

HFC Storica-trainer John Diender kijkt met een positief gevoel naar het treffen van zaterdag. De oefenmeester kondigde afgelopen weekend zijn vertrek bij de club aan, maar wil in de tweede seizoenshelft nog alles uit de kast halen. Het doel mag er zijn, Storica gaat als nummer tien voor een periodetitel. “Als iedereen fit blijft, dan hebben we gewoon een leuke groep. Technisch behoren we tot de top drie van deze competitie”, stelt de coach, die zaterdag een mooi duel verwacht. “ZAC doet het geweldig. Ze hebben een degelijke ploeg en weten bijna altijd te scoren. Wij zijn echter compleet en hebben alle vertrouwen in een goede afloop. Als wij in ons eigen spel kunnen komen, dan gaan we met twee doelpunten verschil winnen. Ik denk 1-3.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 24 januari 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, ZAC, Derde klasse C, HFC Storica, Olympus WvdW, Prijsvragen, Egbert Kragt, John Diender

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws