Olympus WvdW: ZAC - Dieren

| 29-03-2016

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is deze week het duel in de tweede klasse H tussen ZAC en Dieren. De Zwollenaren doen het na de winterstop heel aardig, maar desondanks blijft de blik naar onderen gericht. Het gat van zes punten is volgens ZAC-trainer Egbert Kragt nog lang niet voldoende. “Die voorsprong kan heel snel weer verdwijnen. Al mogen we echt niet klagen over de laatste resultaten”, zegt de coach.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In de prestaties van ZAC is overduidelijk een stijgende lijn waarneembaar. De promovendus begon uiterst moeizaam aan de competitie en leek in die fase één van de grootste kandidaten om te degraderen. Het ging echter steeds beter en daardoor klom ZAC stukje voor stukje uit de degradatiezone. Na de winterstop boekten de Zwollenaren al vijf overwinningen en daardoor sloeg men een gat van zes punten. “We zijn wat anders gaan voetballen”, legt Kragt uit. “Voor de winterstop speelden we onbevangen, misschien wel naïef. We gingen uit van balbezit en wilden zo snel mogelijk naar het doel van de tegenstander. Die speelstijl hebben we tijdens het trainingskamp in Spanje iets aangepast. We spelen nu dichter bij elkaar, compact. En dat werkt goed.”

Dieren, de opponent van zaterdag, heeft nog altijd zicht op de bovenste plaatsen. Met 33 punten uit twintig wedstrijden staat de ploeg op een zesde plaats, maar het gat naar de top drie is slechts vier punten. Eerder dit seizoen verloor ZAC met 2-1. “Dat was in de allerlaatste minuut, heel zuur. Ik denk dat vriend en vijand het er toen wel over eens waren dat het onterecht was”, herinnert Kragt zich nog. De Zwolse ploeg, die voor zaterdag helemaal compleet is, gaat voor niets anders dan het resultaat. “Natuurlijk willen we goed voetballen, maar dat kan niet altijd. We spelen weer op normaal gras en ik weet niet hoe dat er op dit moment bij ligt. Het gaat uiteindelijk om de punten, op een lelijke manier mag van mij ook. Als we maar winnen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 2 april 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, ZAC, Tweede klasse H, Olympus WvdW, Prijsvragen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws