Olympus WvdW: ZAC - AVW ‘66

| 10-05-2016

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is deze week het treffen in de tweede klasse H tussen ZAC en AVW ’66. De Zwollenaren verschaften zichzelf vorige week een prima uitgangspositie door met 1-5 te winnen van IJVV en kunnen zich zodoende zaterdag verzekeren van weer een jaar in de tweede klasse. “Het is eigenlijk van de zotte dat we nog niet klaar zijn”, doelt trainer Egbert Kragt op het puntentotaal van ZAC.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wie na de beginfase van de competitie had gezegd dat ZAC zich nog rechtstreeks ging handhaven, was linea recta naar de dokter gestuurd. De Zwollenaren begonnen enorm moeizaam aan de competitie en leken degradatiekandidaat nummer één. Na de winterstop werd er echter veel meer gewonnen dan verloren en zo gloort er een nieuw jaar tweede klasse aan de horizon. Het gat naar de nummer elf is op dit moment drie punten en dus heeft ZAC zaterdag genoeg aan een gelijkspel om het doel te halen. “Normaal gesproken ben je met 37 punten wel klaar, maar nu moeten we nog knokken. Van de andere velden hoeven we niets te verwachten, want DOS Kampen en Den Ham gaan winnen. We moeten het dus helemaal op eigen kracht doen”, weet Kragt.

Het benodigde puntje moet worden behaald tegen AVW ’66. De ploeg uit Westervoort vaart in hetzelfde water, want ook die ploeg knokt om de nacompetitie te ontlopen. Bij een overwinning lijkt AVW wel veilig. “Die moeten nog meer dan wij en daar gaan zij misschien het team ook wel op inrichten. Wellicht ontstaan er daardoor ruimtes”, denkt Kragt. ZAC heeft dus aan een gelijkspel genoeg, maar gaat daar niet voor voetballen. De Zwollenaren willen een overwinning. Kragt verwacht een aparte wedstrijd. “Het wordt zeker een open wedstrijd, waarin waarschijnlijk veel misgaat. Door de spanning, door het veld, maar daardoor wordt het wel aantrekkelijk om naar te kijken. Wij gaan in ieder geval spelen om te winnen, dat is zeker”, sluit de coach af.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een 'Olympus Wedstrijd van de Week'. En in de aanloop naar elke 'Olympus WvdW' kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 14 mei 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, ZAC, Tweede klasse H, Olympus WvdW, Prijsvragen, Egbert Kragt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws