Olympus WvdW: WVF - Enter Vooruit

| 19-04-2016

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is deze week het duel in de onderste regionen van de eerste klasse D tussen WVF en Enter Vooruit. Voor de Zwolse formatie is het in de laatste vier wedstrijden een kwestie van alles of niets, aangezien degradatie haast niet meer ontlopen kan worden. Alleen vier zeges gaan WVF echt verder helpen. “Ik geef in ieder geval niet op. Zo ben ik niet”, zegt trainer Freddy Smit.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het past niet in het straatje van de oefenmeester, maar eigenlijk zou het helemaal niet zo gek zijn. Met nog vier wedstrijden te spelen staat WVF op een dertiende plaats, een positie die aan het einde van de rit voor directe degradatie zorgt. Nummer twaalf Be Quick ’28 staat negen punten voor en dan is opgeven een reële optie. Maar niet bij WVF, daar waar men tot de laatste snik blijft vechten. “Ik geef pas op als de laatste bal gespeeld is. Het wordt alleen wel heel erg lastig, daar hoeven we niet moeilijk over te doen. We spelen nog vier wedstrijden en die moeten we allemaal winnen. Als Be Quick er dan geen eentje meer wint, kan het nog”, schetst Smit.

De eerste van de vier slotwedstrijden speelt WVF zaterdag op eigen terrein tegen Enter Vooruit. Dat is de hekkensluiter en dus liggen er mogelijkheden. “Enter is een gedreven ploeg, met de mentaliteit zit het daar wel snor. En het is een team met heel veel snelheid op de zijkanten. In de eerste wedstrijd kregen we er via de zijkanten ook drie tegen”, weet Smit nog. De trainer heeft er zijn lesje van geleerd en weet al wat hij van zijn spelers gaat vragen. “We moeten de zijkanten zien dicht te zetten, zodat de bal daar niet komt. En zelf niet vergeten te voetballen. De bal laten gaan, want daar zijn best wel kansen voor.” De oefenmeester, die volgend jaar niet meer bij WVF aan het roer staat, verwacht een klinkende overwinning. “Ik denk dat wij met 3-0 winnen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 23 april 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, Freddy Smit, WVF, Olympus WvdW, Eerste klasse D, Prijsvragen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws