Olympus WvdW: WVF - Berkum

| 01-12-2015

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is deze week de stadsderby in de eerste klasse D tussen WVF en Berkum. Eerstgenoemde beleeft een moeizame terugkeer in de eerste klasse, want na het avontuur in de hoofdklasse vecht WVF op dit moment opnieuw tegen degradatie. Berkum is na elf wedstrijden terug te vinden op een zesde positie. “Zij hebben individueel gezien een kwalitatief sterke selectie”, weet WVF-trainer Freddy Smit.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Als degradant uit de hoofdklasse hoop je automatisch op een beter verloop in de eerste klasse. WVF zakte afgelopen seizoen kansloos terug naar de eerste klasse, maar heeft ook op dat niveau de nodige moeite. Van de elf gespeelde wedstrijden wist de ploeg er slechts twee te winnen, terwijl er vijfmaal gelijk werd gespeeld. Daarmee is WVF op dit moment de nummer twaalf op de ranglijst. “Verwachten is een groot woord, maar we hadden wel op meer punten gehoopt. Toch is het wel verklaarbaar, want we hebben enorm veel nieuwe en vooral jonge jongens in moeten passen. En sommigen moeten nog enorm wennen aan het niveau”, ziet Smit, die niet bang is voor nog een jaar degradatievoetbal. “Maar dan moeten we de groep wel fit houden. Als dat lukt, dan kunnen wij zeker in de middenmoot eindigen.”

Zaterdag speelt WVF de stadsderby tegen Berkum. Ook die ploeg had verwacht iets hoger te staan. Met een zesde plaats lijkt de doelstelling van promoveren lastig te worden. Smit weet echter dat Berkum een prima selectie heeft. “Individueel zeker, maar het moet ook nog een team zijn. En we gaan zaterdag zien of dat zo is.” Bij WVF raakt de ziekenboeg leger en leger en mede daardoor heeft Smit vertrouwen in een goed resultaat. “Ik vraag van mijn spelers opperste concentratie en flink wat beleving, want meer kunnen ze niet doen. Als we dat voor elkaar weten te krijgen, dan ga ik er vanuit dat wij een kleine overwinning kunnen boeken.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 5 december 14.30 uur zijn geldig!

VV Berkum, Voetbal, Freddy Smit, WVF, Olympus WvdW, Eerste klasse D, Prijsvragen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws