Olympus WvdW: Wijthmen - Edon

| 13-10-2015

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is deze week het duel in de vierde klasse C tussen Wijthmen en Edon. Degradant Edon doet na zes wedstrijden mee in de subtop van de competitie, terwij Wijthmen nog altijd wacht op het eerste punt. De ploeg van trainer Marcel Poppe verloor zes van de zes wedstrijden. “We mogen er best wat meer aan gaan doen. Dit is Wijthmen-onwaardig”, zegt de coach.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De verwachtingen waren voor het seizoen toch een stuk anders. Wijthmen had al voor de start het linkerrijtje uit het hoofd gezet, maar bovenin het rechterrijtje moest mogelijk zijn. De smaak blijkt echter wel even anders te zijn. De formatie verloor tot dusver namelijk alle wedstrijden. Afgelopen weekend was stadsgenoot Zwolsche Boys met liefst 2-7 te sterk en ook uit bij Swift ’64 kreeg Wijthmen een sloot aan tegengoals te verwerken. “We geven de doelpunten zo verschrikkelijk makkelijk weg. Als je uit bij Swift kijkt, daar komen we binnen zeven minuten met 2-0 achter. Daar zakt mijn broek dus echt van af”, is Poppe maar wat duidelijk

Zaterdag wacht voor Wijthmen de volgende ‘stadsderby’, ditmaal komt Edon op bezoek. Die ploeg staat op dit moment op een vierde positie. De achterstand op koplopers Olympia ’28 en Batavia ’90 bedraagt zes punten. “Edon verrast mij in positieve zin. Ze zetten best goede uitslagen neer, maar toch denk ik dat er voor ons iets mogelijk is. Maar dan moeten mijn spelers daar wel van doordrongen zijn, anders gaat het niet gebeuren”, zegt Poppe, die maar wat graag van de nul af wil. “Nul uit zes kan ik eigenlijk al niet mee leven, maar nul uit zeven zou helemaal erg zijn. Noem dat gerust een catastrofe. Ik hoop dat we de eerste punten gaan pakken.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 17 oktober 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, Wijthmen, Edon, Olympus WvdW, Prijsvragen, Vierde klasse C, Marcel Poppe

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws