Olympus WvdW: VSW - Edon

| 01-09-2015

De eerste ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ van het nieuwe voetbalseizoen is de Zwolse derby in de vierde klasse C tussen VSW en Edon. Eerstgenoemde eindigde vorig seizoen in de onderste regionen, terwijl Edon kansloos degradeerde uit de derde klasse. “Wij zijn zaterdag de favoriet. Uiteindelijk denk ik dat wij over meer kwaliteiten beschikken”, roept Edon-trainer Jeroen de Vries.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Bij VSW zijn de mensen allang blij dat het eerste elftal nog bestaat. Aan het eind van de vorige jaargang was het nog maar de vraag of VSW in de vierde klasse zou blijven. Er waren flinke personele problemen, waardoor het voortbestaan flink op de tocht stond. Maar het vlaggenschip is er nog en opent zaterdag ‘gewoon’ de competitie. “We zijn er klaar voor. We hebben negentien spelers, waarvan zes nieuwe. Ik zie de wedstrijd van zaterdag met vertrouwen tegemoet”, vertelt VSW-trainer Gerrit Keestra, die met VSW het vertrouwde spelletje gaat spelen. “We laten ze wat komen en gokken dan op de snelheid van Vieleri Justiana en Michael Frijlink. Ik hoop op die manier op een 2-1 overwinning.”

Tegenstander Edon keerde na twee seizoenen in de derde klasse terug naar een niveau lager. Met Jeroen de Vries heeft Edon een nieuwe trainer, aangezien Maikel Hondebrink naar Wilsum vertrok. De Vries verwacht zaterdag een saai duel. “Ik denk dat wij veel de bal hebben en VSW vooral gaat inzakken. We moeten voorkomen dat we domme fouten maken, want anders gooit VSW het op de counter”, weet De Vries, die uitgaat van een mooie zege. “Het is heel simpel: we moeten gewoon gaan voetballen. We zullen de bal veel hebben en die moeten we snel rond laten gaan. Dan ga ik voor een 0-2 zege.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 5 september 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, VSW, Edon, Olympus WvdW, Prijsvragen, Vierde klasse C, Jeroen de Vries, Gerrit Keestra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws