Olympus WvdW: VSW - CSV ‘28

| 23-02-2016

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is deze week het Zwolse onderonsje in de vierde klasse C tussen VSW en CSV ’28. Eerstgenoemde is bezig aan een uiterst moeizaam seizoen, want na zestien wedstrijden is VSW de rode lantaarndrager. Tegenstander CSV stelt met een elfde positie ietwat teleur. “Dat vind ik wel raar, want het is zo’n grote vereniging. Wat heb je dan te zoeken in de vierde klasse”, vraagt VSW-trainer Gerrit Keestra zich af.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor de voetbalvereniging VSW zijn het moeilijke tijden. Niet alleen op prestatief vlak verloopt het allemaal moeizaam, ook in de personele bezetting zijn er grote problemen. Het seizoen afmaken, dat gaat wel lukken. Maar of de club ook volgend seizoen nog terug te vinden is in de vierde klasse C, dat is nog maar de vraag. Niet omdat het vlaggenschip meedoet om promotie, maar omdat er een flink spelerstekort dreigt. Net als vorig jaar. “Ik weet niet of het levensvatbaar is, dat moet blijken. Op dit moment hebben we zestien spelers, waarvan er drie 40-plus zijn. Zij stoppen”, weet Keestra, die in het restant van dit seizoen C-junioren probeert in te passen. “Dat zijn er twee, zij trainen op donderdag mee. We proberen ze warm te houden, zodat ze wellicht aan kunnen haken. En voor de rest is het hopen op spelers van buitenaf.”

Zaterdag speelt VSW het inhaalduel tegen CSV ’28. Keestra snapt niet dat die ploeg slechts elfde staat. “Dat is heel matig. Het is een club met mega veel jeugd en toch gaan ze ook dit jaar niet promoveren. Maar dat vind ik eigenlijk ook van Zwolsche Boys en HTC. Zulke grote clubs”, roept Keestra. De oefenmeester, die ook volgend seizoen aan het roer staat bij VSW, hoopt dat zijn ploeg zaterdag weer eens kan winnen. “CSV is een technisch vaardige ploeg, maar is niet zo goed op natuurgras. En na zoveel nederlagen moeten wij toch ook weer eens kunnen winnen? Ik ben nog altijd positief en denk dat het zaterdag 2-1 wordt.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 27 februari 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, CSV ‘28, VSW, Olympus WvdW, Prijsvragen, Vierde klasse C, Gerrit Keestra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws