Olympus WvdW: Ulu Spor - SV Zwolle

| 25-11-2014

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is ditmaal de Zwolse derby in de vierde klasse H van het zondagvoetbal tussen Ulu Spor en SV Zwolle. Eerstgenoemde staat na tien wedstrijden op een twaalfde positie, terwijl tegenstander SV Zwolle meedoet om de bovenste plaatsen. Zwolle staat vierde. “Het wordt een speciaal duel. Een echte Zwolse derby”, zegt Ulu Spor-trainer Kamil Tasdan.

© Hayder Al Shaboot

Een bijzonder duel, dat is het. Niet alleen omdat het hier om een Zwolse derby gaat, maar bovenal omdat veel spelers van Ulu Spor eerder bij SV Zwolle hebben gespeeld. Ook trainer Kamil Tasdan heeft een verleden bij de tegenstander van zondag. Het treffen met de stadsgenoot staat dan ook al een tijdje in de Ulu Spor-agenda. “De spelers leven er helemaal naar toe, want het is voor hen heel leuk om tegen SV Zwolle te spelen. Veel van onze jongens hebben een verleden bij de jeugd van SV Zwolle en nu treffen ze het eerste elftal van die club. Dat is bijzonder”, vertelt Tasdan, die met zijn ploeg matig aan de competitie begon. Uit tien wedstrijden haalde het acht punten. “Ik had toch stiekem wel het dubbele verwacht. Maar door vakanties en blessures hebben we ook een beetje pech gehad. Daarbij maken we ook teveel individuele fouten.”

Over de tegenstander van zondag weet de trainer genoeg. Hij kent de nodige jongens en volgt de club nog altijd op de voet. “Het was mijn favoriete Zwolse club, dus dat is niet zo gek. Ik weet dat ze heel weinig tegendoelpunten krijgen en over veel loopvermogen beschikken. Daarnaast hebben ze spitsen die veel scoren.” Ulu Spor mist zondag in ieder geval Gökhan Yildirim, hij kampt al langere tijd met een rugblessure. Aanvoerder Hakan Yildirim en laatste man Suleyman Senturk gelden als twijfelgevallen. “We hopen dat zij mee kunnen doen. Zeker in het geval van Hakan gaan we het proberen”, zegt Tasdan. Een verwachting heeft de Zwolse oefenmeester niet, hij hoopt vooral dat zijn ploeg geconcentreerd en fanatiek speelt. “Dan maken we kans om te winnen. Niets is onmogelijk.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zondag 30 november 14.00 uur zijn geldig!

Voetbal, SV Zwolle, Ulu Spor, Vierde klasse H, Olympus WvdW, Prijsvragen, Kamil Tasdan

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws