Olympus WvdW: SVI - ASC '62

| 26-04-2016

De 'Olympus Wedstrijd van de Week' is deze week het treffen in de tweede klasse H tussen SVI en ASC ’62. Voor de manschappen van trainer Stephan Rahantoknam is het een periode tussen hoop en vrees, want er liggen nog drie scenario’s in de kast. SVI kan zich in theorie nog direct handhaven, het moet wellicht deelnemen aan de nacompetitie en ook direct degraderen is nog een mogelijkheid. "Nacompetitie is dan het meest reële", geeft Rahantokam aan.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Scenario nummer één is voor SVI het doel: plaatsen voor de nacompetitie en via die verlenging van het seizoen zich proberen te handhaven. Met nog drie wedstrijden voor de boeg staan de Zwollenaren op een twaalfde plaats en die positie geeft recht op deelname aan de play-offs. Direct degradatie kan ook nog, terwijl bij drie zeges ook rechtstreekse handhaving nog tot de mogelijkheden behoort. "Maar die kans is wel heel klein, want dan moeten er twee ploegen alles verliezen", zegt Rahantoknam, die zijn ploeg afgelopen zaterdag een prima prestatie zag leveren. SVI won heel knap met 2-1 van nummer twee DZC ’68 en liep zo verder weg bij Oranje Nassau. Het gat naar de degradatiezone bedraagt op dit moment vier punten.

Zaterdag treft SVI middenmoter ASC '62, terwijl Oranje Nassau het opneemt tegen nummer elf Den Ham. De Zwollenaren kijken tegen ASC vooral naar zichzelf. "Het is niet verstandig om de spelers nu ineens vol te stoppen met opdrachten. ASC is een goed georganiseerde ploeg, die vlijmscherp is in de counter. Maar wij willen onze kansen zoveel mogelijk benutten en de bedreigingen naar een zo laag mogelijk aantal krijgen", roept Rahantoknam, die eerder dit seizoen het duel met ASC in een 2-1 nederlaag zag eindigen. Nu gaat hij samen met zijn ploeg hoe dan ook voor een overwinning. “Ik ga uit van winst en daar gaan we écht alles aan doen. We gaan vol voor een zege.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een 'Olympus Wedstrijd van de Week'. En in de aanloop naar elke 'Olympus WvdW' kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 30 april 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, SVI, Tweede klasse H, Olympus WvdW, Prijsvragen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws