Olympus WvdW: SV Zwolle - USV

| 09-03-2016

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is ditmaal de topper in de vierde klasse H van het zondagvoetbal tussen SV Zwolle en USV. De Zwollenaren zijn met liefst vijf punten voorsprong koploper en kunnen concurrent USV zondagmiddag op een nog grotere achterstand zetten. “Het is geen cruciaal duel, maar we kunnen wel een concurrent uitschakelen”, roept Zwolle-trainer Joshua Nijlant, die eerder vijf seizoenen trainer was van de opponent.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

SV Zwolle is al het gehele seizoen bovenin te vinden. Het bemachtigde de eerste periodetitel en zette daarmee de ambitie kracht bij. De Zwolse vierdeklasser wil namelijk promoveren naar de derde klasse. Of dat via een kampioenschap wordt binnengehaald of door het spelen van nacompetitie, maakt niet uit. De ploeg is aardig uit de winterstop gekomen en prijkt daardoor bovenaan de ranglijst. Toch is Nijlant nog allerminst zeker van de titel. “Ik denk dat er aan het einde van de rit nog vier of vijf ploegen strijden om het kampioenschap. Diepenveen, Dalfsen en Haarle, die gaan denk ik nog wel meedoen. Iedereen verliest her en der punten. Wij hebben bijvoorbeeld al zeventien verliespunten. Dat is best veel.”

Tegenstander USV geldt in de titelrace als concurrent nummer één. De ploeg uit Nieuwleusen staat op vijf punten achterstand, maar heeft nog wel een wedstrijd in te halen. De formatie kent geen geheimen voor Nijlant. “Ik ben er vijf seizoenen hoofdtrainer geweest, dus ik denk dat ik alles en iedereen wel ken ja. Ik verwacht dat zij wat inzakken en dan druk gaan zetten op onze middenvelders”, roept de trainer, die voor het duel te maken heeft met flink wat afwezigen. “We missen er nogal wat ja, maar daar moet je mee dealen. Het is wel heel vervelend.” Toch gaat Nijlant uit van een overwinning. “Anders moet je er ook niet aan beginnen he… Ik denk dat het 1-0 wordt.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zondag 13 maart 14.00 uur zijn geldig!

Voetbal, SV Zwolle, Olympus WvdW, Prijsvragen, Joshua Nijlant

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws