Olympus WvdW: SV Zwolle - Holten

| 13-04-2016

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is ditmaal het inhaalduel in de vierde klasse H van het zondagvoetbal tussen SV Zwolle en Holten. De Zwolse koploper kan zich in deze wedstrijd een goede uitgangspositie verschaffen, want bij een eventuele overwinning groeit de voorsprong op de concurrentie naar vijf punten. “Wij hebben de beste papieren voor de titel. Maar er kan nog van alles gebeuren”, zegt Zwolle-aanvoerder Ingmar Jonker.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het had nog veel mooier kunnen zijn voor SV Zwolle. De ploeg staat bovenaan en ja het kampioenschap lonkt, maar in de voorgaande drie wedstrijden verspeelde Zwolle toch de nodige punten. Uit bij De Gazelle eindigde het in 1-1, terwijl het thuisduel met OVC ’21 met 0-2 werd verloren. Toch bleven de Zwollenaren aan kop. “Onze manier van spelen is niet makkelijk”, begint Jonker. “Wij willen graag het spel maken en daar gaan de tegenstanders zich nu op instellen. Ze trekken zich terug en gokken op de counter. Daardoor wordt het lastiger.” Het resulteerde afgelopen zondag bijna weer in puntenverlies, maar door een late goal van Edward van Dootingh werd er toch nog gewonnen. “Bij ABS was het ook nog een knollenveld. Maar we hebben als collectief gestreden en dat leverde de punten op”, zegt Jonker.

In de thuiswedstrijd tegen Holten kan SV Zwolle een gat slaan. Na zondag staan er nog vier potjes op het programma en bij een voorsprong van vijf punten mag het in principe niet meer mis gaan. “De overwinning van zondag heeft ons gesterkt. We hebben laten zien dat we ook als elf strijders op het veld kunnen staan. Als we dat blijven uitstralen, dan moet het goed komen.” De captain verwacht dat zijn ploeg ook Holten over de knie kan leggen. “Zij hebben twee goede spitsen, dat weet ik. En verder krijgen ze weinig tegendoelpunten. Wij scoren ook niet zo makkelijk, dus ik denk dat wij met 1-0 gaan winnen. Dat is ook voldoende”, lacht Jonker.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zondag 17 april 14.00 uur zijn geldig!

Voetbal, SV Zwolle, Vierde klasse H, Ingmar Jonker

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws