Olympus WvdW: SV Zwolle - ABS

| 11-11-2015

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is deze week de ontmoeting in de vierde klasse H van het zondagvoetbal tussen SV Zwolle en ABS. De Zwolse formatie bemachtigde anderhalve week geleden de eerste periodetitel en op dit moment is het alleen koploper. Concurrent USV volgt op twee punten. “Het gaat vrij aardig, SV Zwolle is een hecht collectief. Vooral verdedigend”, zegt trainer Joshua Nijlant.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor SV Zwolle is het de bekroning op een lange tijd van zaaien. Vorig seizoen miste de hoofdmacht van de zondagclub de nacompetitie op een haar, maar dit jaar is dat ticket al binnen. Door het winnen van de eerste periode mag SV Zwolle aan het einde van het seizoen hoe dan ook spelen voor promotie. Het is echter niet waar de ploeg op hoopt. Althans, als we trainer Joshua Nijlant mogen geloven. “De plek waar we nu staan, daar willen we graag heel lang blijven. We hebben wel een smalle selectie, dus het is een vereiste om alles heel en erbij te houden. Maar uiteindelijk is het de wens om te promoveren. Het kampioenschap is geen kwestie van moeten”, roept Nijland.

Zondag speelt SV Zwolle een thuisduel tegen middenmoter ABS. Nijlant heeft zich al aardig ingelezen en weet wat zijn ploeg te doen staat. “Het wordt een beetje vergelijkbaar aan afgelopen zondag. OVC zakte in en dat gaat ABS waarschijnlijk ook doen. Op de counter willen ze dan toeslaan”, zegt de trainer, die van zijn team hetzelfde verlangt als altijd. “Ja, want we moeten vooral naar onszelf kijken. De ploeg moet in ieder geval de energie in de wedstrijd steken, zoals we dat altijd doen. Als we dat kunnen en daarbij overal op het veld druk op de bal leveren, dan denk ik dat wij als winnaar van het veld stappen. Ik ga voor een 3-1 overwinning”, sluit Nijlant af.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zondag 15 november 14.00 uur zijn geldig!

Voetbal, SV Zwolle, Vierde klasse H, Olympus WvdW, Prijsvragen, Joshua Nijlant

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws