Olympus WvdW: HTC - VSW

| 17-02-2015

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week is deze week de stadsderby in de kelder van de vierde klasse C tussen HTC en VSW. HTC staat als degradant op een teleurstellende veertiende en laatste plaats, terwijl tegenstander VSW zichzelf op de dertiende positie terugvindt. “We hebben zes punten en dat is natuurlijk HTC-onwaardig. Maar de huidige ontwikkelingen zijn prima”, stelt trainer Henry Landman.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor Landman wordt het een weerzien met oude bekenden. De Zwolse coach was eerder trainer bij VSW en begon na de laatste jaarwisseling aan de klus bij HTC. Een officieel duel werd er sindsdien niet meer gespeeld, waardoor Landman ook nog eens aan de vooravond van zijn debuut staat. Een derby, weerzien en debuut in één wedstrijd. “Dat maakt het wel een beetje bijzonder”, vertelt Landman. “Toch is het een wedstrijd uit duizenden, maar ik wil deze wel heel graag winnen.” De oefenmeester wijzigde de formatie van zijn elftal van 4-3-3 naar 4-4-2 en dat pakt vooralsnog goed uit. “Stefan Meijerink is de nieuwe balvaste spits en hij doet het fantastisch. Het ziet er goed uit, maar nu de resultaten nog. Ik denk dat wij zaterdag gaan winnen.”

Collega-trainer Gerrit Keestra zit in een heel ander schuitje. Over verandering van het spelsysteem hoeft hij niet eens na te denken, want bij VSW is het roeien met de riemen die er zijn. Twaalf spelers, meer heeft Keestra er niet tot zijn beschikking. “Daar moeten we het mee doen. Op dit moment gaat dat nog goed, maar bij blessures en schorsingen wordt het een ander verhaal. Ik weet niet hoe we dat dan moeten oplossen. Wellicht vanuit het derde elftal”, vertelt de trainer, die desondanks positief is gestemd. “Na drie gelijke spelen willen we zaterdag weer eens winnen. Onze aanvallers Vieleri Justiana en Michael Frijlink zijn terug, dus we zijn op volle sterkte. Hopelijk gaan we winnen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 21 februari 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, HTC, VSW, Olympus WvdW, Prijsvragen, Vierde klasse C, Henry Landman, Gerrit Keestra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws