Olympus WvdW: HTC - Edon

| 21-01-2016

De eerste ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ van 2016 is de stadsderby in de vierde klasse C tussen HTC en Edon. Het treffen is niet alleen een onderonsje tussen twee Zwolse clubs, maar ook een weerzien tussen leermeester Jeroen de Vries en pupil Elvin Matuankotta. “Ik ben samen met hem naar HTC gekomen en vind het heel leuk om zaterdag tegen hem te spelen”, zegt Matuankotta, op dit moment interim-trainer van HTC.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het is voor HTC tot dusver een roerig seizoen. De ploeg staat twaalfde en vooral langs de lijn gebeurde er genoeg. In november kreeg trainer Henry Landman te horen dat hij na het huidige seizoen moest vertrekken, waarop hij besloot om dat per direct te doen. Vervolgens nam Elvin Matuankotta het op interim-basis over en stelde HTC Joop van Dijk aan voor het volgende seizoen. Dat zorgde bij Matuankotta weer enigszins voor een scheef gezicht. “Het is niet bepaald rustig geweest bij HTC nee”, lacht Matuankotta. “We zijn nu ergens mee bezig en dat slaat aan. De chemie is er en meer is er volgens mij niet nodig. Maar HTC heeft besloten om voor een trainer te kiezen die op bepaalde vlakken meer ervaring heeft. Ik doe het dus tot het einde van dit seizoen.”

Zaterdag start HTC, ijs en weder dienende, de tweede seizoenshelft met een thuiswedstrijd tegen stadsgenoot Edon. Matuankotta hoopt dat zijn ploeg de opwaartse lijn voortzet. “Ik kijk er naar uit en ben vol vertrouwen. We speelden vorige week nog een oefenwedstrijd en daarin heb ik in de eerste helft echt goede dingen gezien. Edon staat natuurlijk wel hoger, maar die wedstrijd deed mij echt goed”, aldus de interim-trainer, die in ieder geval een flinke portie strijd vraagt. “Dat is de basis, daar begint het. En uiteindelijk hoop ik dan dat we goed en verzorgd voetbal kunnen gaan spelen. Voorspellen ben ik niet goed in, maar ik hoop natuurlijk wel op een overwinning.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 23 januari 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, HTC, Edon, Olympus WvdW, Prijsvragen, Vierde klasse C, Elvin Matuankotta

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws