Olympus WvdW: Hoonhorst - Ulu Spor

| 16-02-2016

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is deze week de topper in de vijfde klasse A van het zondagvoetbal tussen Hoonhorst en Ulu Spor. Voor de Zwollenaren een kwestie van do or die, want bij een eventuele nederlaag gaat Hoonhorst ook in verliespunten met de koppositie aan de haal. “Ik sta achterin, dus laten we de nul maar houden. Ik teken voor een spannende 0-2 overwinning”, zegt Ulu Spor-verdediger Fikret Akin.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Hoonhorst en Ulu Spor, het zijn de twee ploegen die samen strijden om het kampioenschap in de vijfde klasse A. Eerstgenoemde is op dit moment de koploper, maar voelt de hete adem van Ulu Spor. De Zwolse formatie verzamelde tot dusver twee punten minder dan Hoonhorst, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. De prestaties van de Zwolse ploeg, die vorig jaar degradeerde uit de vierde klasse H, lagen in de lijn der verwachting. “We zijn vorig jaar gedegradeerd, terwijl we vonden dat het niet had gehoeven. Daarom moet het dit jaar ook gelijk weer gebeuren, zodat we zo snel mogelijk weer uit de vijfde klasse komen”, roept Akin, die vol vertrouwen is. “Ik denk ook dat we er de ploeg naar hebben.”

Om een flinke stap in de richting van promotie te zetten moet Ulu Spor zondag eigenlijk winnen van Hoonhorst. Eerder dit seizoen eindigde het onderlinge duel in een 1-3 zege voor Hoonhorst. “Hoonhorst heeft een fysiek sterke ploeg, dat is wat ik me nog kan herinneren. Ze lieten ons voetballen en gokten op de counter. Maar ik weet niet of ze altijd zo spelen”, zegt Akin. Ulu Spor is in ieder geval klaar om de strijd aan te gaan, ondanks het feit dat het voor de Zwollenaren pas de tweede wedstrijd van 2016 wordt. Er werd alleen geoefend tegen vierdeklasser TKA. “Dat vinden we wel jammer, want nu moeten we gelijk beginnen tegen Hoonhorst. Maar de selectie is fit, we hebben hard getraind, dus we gaan er zeker voor.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zondag 21 februari 14.00 uur zijn geldig!

Voetbal, Ulu Spor, Olympus WvdW, Prijsvragen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws