Olympus WvdW: Edon - Swift ‘64

| 22-03-2016

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is ditmaal het treffen in de vierde klasse C tussen Edon en Swift ’64. De Zwollenaren zijn nog volop in de race voor de vierde plaats, maar treffen in Swift een tegenstander van formaat. De ploeg uit Swifterbant is immers de koploper. “Hopelijk kunnen wij het eerste tikje uitdelen en de titelrace weer open gooien”, vertelt Edon-trainer Jeroen de Vries.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor Edon is het halen van een prijs het doel. Om de hoofdprijs doet de formatie niet meer mee, maar een plaats in de nacompetitie ligt nog steeds binnen de mogelijkheden. Op dit moment staat Edon vijfde, met vier punten achterstand op Reaal Dronten. De Zwollenaren hebben echter nog twee wedstrijden tegoed. Toch is De Vries wel op zijn hoede, vooral door de mindere fase waarin zijn ploeg zit. Er werd drie keer achter elkaar verloren. “Mijar Rojer is gestopt, waardoor we ons spel moeten aanpassen. Maartje Berginia is normaal centrale verdediger, maar we proberen hem nu als tien te gebruiken. Daardoor moeten we directer spelen, in plaats van de lange combinaties. Daar zijn we nu hard mee bezig”, zegt De Vries.

Of de ploeg dat zaterdag al onder de knie heeft, is de vraag. Het moet haast wel, want tegen Swift moet Edon hoe dan ook aan de bak. Eerder dit seizoen verloor Edon met liefst 9-1. “Dat was onze slechtste wedstrijd van het seizoen. Swift heeft een ploeg die altijd wil voetballen, maar ze zijn wel afhankelijk van een paar spelers. De laatste jaren ging het na de winterstop mis, dus ik ben benieuwd of ze het nu vasthouden”, aldus De Vries, die al weet wat hij van zijn spelers gaat vragen. “Discipline, vooral discipline. En daarbij komt een stuk passie en strijd. Als we die twee dingen kunnen combineren, dan hebben wij een hele leuke ploeg. Ik hoop dat we met 2-1 kunnen winnen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 26 maart 15.00 uur zijn geldig!

Voetbal, Edon, Olympus WvdW, Prijsvragen, Vierde klasse C, Jeroen de Vries

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws