Olympus WvdW: Edon - Rijssen Vooruit

| 17-05-2016

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is deze week het nacompetitieduel tussen Edon en Rijssen Vooruit. Beide ploegen beginnen zaterdag aan de weg die moet leiden naar promotie naar de derde klasse. Het Zwolse Edon wil maar wat graag een stap omhoog maken. “We zijn er gekomen en nu willen we ook verder. Als je meedoet wil je ook winnen”, geeft Edon-trainer Jeroen de Vries aan.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor Edon houdt deelname aan de nacompetitie ook direct het behalen van de doelstelling in. De Zwollenaren wilden voor het seizoen een prijsje pakken en het halen van de play-offs hoort thuis in die categorie. Het ticket werd vorige week al veilig gesteld, aangezien Edon één wedstrijd voor het einde niet meer van de vierde plaats kon worden verdreven. Afgelopen zaterdag verloor de ploeg met 7-4 van CSV ’28, maar dat doet De Vries niet wanhopen. “Het was vooral zaak om ongeschonden uit de strijd te komen. Bij CSV namen wat spelers afscheid, het was aan beide kanten open huis. En dan krijg je zo’n uitslag. Het zegt helemaal niets over hoe Edon er op dit moment voor staat.”

In de eerste ronde van de nacompetitie wacht voor Edon een tweeluik met Rijssen Vooruit. Die formatie komt uit de vierde klasse D, waarin het met 42 punten als derde eindigde. “Ik ken de trainer uit mijn tijd als speler en ik heb begrepen dat zijn team net zo voetbalt als hij deed: grillig en met veel inzet. In gesprekken met trainers komt telkens hetzelfde verhaal naar voren. Dus dan zit er vast en zeker een kern van waarheid in”, stelt De Vries. De hoofdcoach kan zaterdag alleen niet beschikken over de geblesseerde Maartje Berginia. “Dat is geen nieuwe blessure en verder is iedereen van de partij. Ik voorspel dat Edon met 3-1 gaat winnen. Een mooie uitgangspositie.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een 'Olympus Wedstrijd van de Week'. En in de aanloop naar elke 'Olympus WvdW' kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 21 mei 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, Edon, Olympus WvdW, Prijsvragen, Jeroen de Vries

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws