Olympus WvdW: Edon - Reaal Dronten

| 03-05-2016

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is deze week het duel in de vierde klasse C tussen Edon en Reaal Dronten. De Zwollenaren bevinden zich op pole position voor wat betreft het overnemen van een periodetitel en dat zou deelname aan de nacompetitie betekenen. “Als wij zaterdag winnen, dan denk ik dat we definitief vierde zijn”, geeft Edon-trainer Jeroen de Vries aan.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De strijd om de bovenste plaatsen in de vierde klasse C is een ongekend spannende. De koplopers Batavia ’90 en Swift ’64 staan op gelijke hoogte, terwijl nummer drie Olympia ’28 op slechts een punt volgt. Achter de titelkandidaten vecht Edon voor een plaats in de nacompetitie. De Zwolse formatie staat op dit moment op een vierde positie en naar alle waarschijnlijkheid neemt de ploeg op die plek aan het einde van de rit een periodetitel over. Voornaamste concurrent van Edon? Kampen, dat twee punten minder heeft. “Ik vind dat geen wonderploeg en ik verwacht ook niet dat ze het vol gaan houden. Zwolsche Boys doet ook nog mee, maar zij spelen zaterdag tegen Olympia. Wij hebben vertrouwen in het halen van de nacompetitie”, aldus De Vries.

De oefenmeester stelt dus dat het thuisduel met Reaal Dronten een beslissende kan zijn. In ieder geval bij winst. Eerder dit seizoen gingen de Zwollenaren met 5-0 onderuit tegen de polderploeg. “Zij zijn een tegenstander die gokken op de omschakeling. Ze hangen veel achterover, wachten op een foutje en hopen dan op een goede counter. Daar hebben ze ook prima aanvallers en een beweeglijk middenveld voor”, weet De Vries, die hoopt dat zijn ploeg gewoon het gebruikelijke spelletje kan spelen. “We willen het middenveld nog wel eens overslaan, maar dat moeten we niet doen. Van achteruit het middenveld bereiken, dat wil ik zien. Ik zet in op een 2-1 overwinning.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een 'Olympus Wedstrijd van de Week'. En in de aanloop naar elke 'Olympus WvdW' kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 7 mei 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, Edon, Olympus WvdW, Prijsvragen, Vierde klasse C, Jeroen de Vries

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws