Olympus WvdW: Edon - HTC

| 28-01-2014

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is ditmaal de stadsderby in de derde klasse C tussen Edon en HTC. De spitsen Iljas Baltes en Jeffrey de Nooijer verwachten zaterdag een boeiend duel. “Het wordt een lastige wedstrijd, dat is Edon-uit altijd. Mooi voetbal hoef je niet te verwachten, het gaat er zaterdag om wie het beste kan kleunen”, blikt HTC-spits Baltes vooruit.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Bij Edon gaat men zaterdagmiddag voor niets minder dan drie punten. Jeffrey de Nooijer, goaltjesdief van de thuisploeg, hoopt dat zijn ploeg weer eens kan winnen. “De laatste twee weken hadden we te kampen met blessures en zieken, waardoor we het lastig hadden. Maar nu is iedereen fit en zijn we klaar om zaterdag te knallen”, vertelt De Nooijer, die het probleem van Edon vooral zoekt bij het afmaken van de kansen. “We krijgen er genoeg, daar ligt het niet aan. Ook in de wedstrijd bij HTC hadden we zat mogelijkheden, alleen ik had er al vier meer moeten maken. Maar dat lukt dan niet.” De aanvaller verwacht dat zijn ploeg zaterdag met de winst aan de haal gaat. “Honderd procent. HTC-thuis, die wedstrijd zijn we verplicht om te winnen. Ik denk dat het 3-1 wordt.”

Voor HTC is het zaterdag een kwestie van moeten. De ploeg van trainer Jeroen de Vries staat op een twaalfde positie, een plek die er aan het einde van de rit voor zorgt dat de formatie nacompetitie tegen degradatie moet spelen. Het gat naar een plaats boven de streep bedraagt tien punten. “Als we zaterdag verliezen, dan krijgen we het heel zwaar. Bij Edon speel je op een dramatisch veld, vaak vol met bladeren. Dat is heel wat anders dan kunstgras, maar toch denk ik dat wij kunnen winnen. Het wordt een moeilijke pot, maar als het zaterdag bij iedereen goed zit dan is de zege voor ons”, zegt spits Baltes, die zelf een helft speelt zaterdag. “Ik mag zaterdag 45 minuten spelen. Het is aan de trainer om te bepalen in welke helft dat is. Hopelijk kan ik in die minuten wat voor de ploeg betekenen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.”

Alleen voorspellingen voor zaterdag 1 februari 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, HTC, Derde klasse C, Edon, Olympus WvdW, Prijsvragen, Jeffrey de Nooijer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws