Olympus WvdW: Edon - CSV ‘28

| 24-11-2015

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is deze week de ontmoeting in de vierde klasse C tussen Edon en CSV ’28. Bij de thuisploeg loopt het seizoen tot dusver zoals gewenst, want met een vierde plaats is Edon voorlopig dik tevreden. “Vooraf was het de wens om rond de winterstop op plaats vier of vijf te staan. Nou, dat is bijna gelukt”, roept trainer Jeroen de Vries.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Edon weet weer een beetje wat winnen is. De afgelopen twee seizoenen werden gekenmerkt door verliespartijen en dat resulteerde uiteindelijk in degradatie naar de vierde klasse. Op dat niveau wordt er op dit moment meer gewonnen dan verloren. Van de eerste tien wedstrijden won Edon er zeven en daarmee staat het op een keurige vierde plaats. Achter Swift ’64, Olympia ’28 en Batavia ’90, de grote drie. “Het loopt als gepland en ik ben dan ook een tevreden trainer. Wij zijn vooral bezig om nog meer als team te werk te gaan en niet alleen als individu. En dat gaat steeds beter”, zegt De Vries, die naar alle waarschijnlijkheid ook komend seizoen trainer van Edon is. “Ik heb nog een contract voor een jaar, dus in principe werk ik ook volgend seizoen bij Edon.”

Zaterdag speelt De Vries met zijn ploeg tegen stadsgenoot CSV ’28. Van een derby is eigenlijk geen sprake, het is een wedstrijd uit duizenden. De oefenmeester verwacht een rommelig potje. “Beiden zijn gevaarlijk in de omschakeling en daarom is het zaak om op het middenveld zo min mogelijk fouten te maken. De ploeg die dat voor elkaar krijgt gaat waarschijnlijk winnen”, zegt de coach, die het moet doen zonder de geschorste sterkhouder Maikel Kroes. “Ik ga er vanuit, ook gezien de ranglijst, dat CSV inzakt en ons de bal laat. Wij moeten het spel maken en gaan uiteindelijk met 3-1 winnen”, sluit De Vries af.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 28 november 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, CSV ‘28, Edon, Olympus WvdW, Prijsvragen, Vierde klasse C, Jeroen de Vries

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws