Olympus WvdW: Dieze West - SVBO

| 27-01-2015

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is deze week de absolute topper in de eerste klasse F van het zondagvoetbal tussen Dieze West en SVBO. Eerder dit seizoen was SVBO met liefst 4-0 te sterk voor het Zwolse team, dat desondanks al een tijdje de koppositie in handen heeft. “We moeten er klaar voor zijn. Het is alleen afwachten wat het weer doet”, zegt trainer Jan Verheijen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In Emmen werd Dieze West op 21 september van het vorige kalenderjaar even op de plaats gezet. De promovendus won de eerste twee wedstrijden, maar moest vervolgens haar meerdere erkennen in SVBO. Inmiddels zijn de Zwollenaren dat tikje ruimschoots te boven, want de titel van winterkampioen ging in de eerste seizoenshelft naar Dieze West. Na dertien wedstrijden heeft het één punt voorsprong op de tegenstander van komende zondag. “Dat verbaast ons ook, want we hadden eigenlijk meer tegenstand verwacht”, zegt Verheijen, die toch nog altijd uitspreekt dat handhaving het voornaamste doel is. “Het klinkt misschien raar, maar zo is het wel. Als we een keer niet winnen, dan raken we niet in paniek.”

Zondag treft Dieze West directe concurrent SVBO, dat eerder dit seizoen met 4-0 te sterk bleek. Tegen de nummer twee moet de Zwolse ploeg het doen zonder verdediger Bjorn Rellum (geschorst), terwijl achter de namen van Lodewijk de Vries, Tom IJzerman en Dominggus Lim-Duan grote vraagtekens staan. “De Vries heeft last van zijn voet en IJzerman en Lim-Duan hebben last van de lies. Dat zijn wel drie steunpilaren”, weet Verheijen. Toch gaat de oefenmeester voor niets minder dan een zege. “Het wordt geen wedstrijd met veel goals. 2-1, 1-0, zoiets. Als wij volle bak gas kunnen geven, dan gaan wij winnen. Zeker weten.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zondag 1 februari januari 14.00 uur zijn geldig!

Voetbal, Dieze West, Olympus WvdW, Prijsvragen, Jan Verheijen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws