Olympus WvdW: Dieze West - Rohda Raalte

| 08-12-2015

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is ditmaal het treffen in de zondag hoofdklasse C tussen Dieze West en Rohda Raalte. De Zwolse debutant voldoet op dit moment keurig aan de verwachting, want in de strijd tegen degradatie staat Dieze West op een verdienstelijke negende positie. “Uiteindelijk moeten we boven de streep eindigen, dan hebben we het fantastisch gedaan. Zo simpel is het”, zegt aanvoerder Tom IJzerman.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Ondanks de toch vrij aardige prestaties zijn het bij Dieze West enigszins roerige tijden. De ploeg doet het qua resultaten prima, maar ook randzaken spelen een prominente rol. Lodewijk de Vries en Jeffrey de Nooijer vertrokken per direct en daarnaast is Michel van Oostrum tijdelijk geen hoofdtrainer. De coach zit een schorsing van zes wedstrijden uit en in die periode heeft hij geen contact met zijn ploeg. “Dat is natuurlijk een hele vervelende situatie. Ik vind het jammer, want zowel het bestuur als de trainer wordt er niet beter van. Ik hoop dat het uiteindelijk allemaal weer goed komt”, vertelt IJzerman, die wel blij is met de prestaties van zijn ploeg. “Ja, we doen het hartstikke goed. Maar we komen geen slechte teams meer tegen. Dus verliezen is er ook wel eens bij.”

Zondag sluit Dieze West op eigen terrein de eerste seizoenshelft af tegen Rohda Raalte. Niet alleen een ontmoeting met een streekgenoot, maar ook nog eens met een directe concurrent. IJzerman verwacht dat Dieze gewoon haar eigen spel gaat spelen. “We kunnen ook niet anders. Verdedigend zijn we een stuk sterker geworden, maar aanvallen hoort gewoon bij Dieze West. De tegenstander onder druk zetten en snel een goal maken”, roept de captain, die zelf het duel aan zich voorbij moet laten gaan. Hij zit een schorsing uit. “Daar baal ik enorm van. Het zou fantastisch zijn als we deze wedstrijd winnen, want dan doen we echt goede zaken. Ik denk dat het 3-1 wordt”, sluit IJzerman af.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zondag 13 december 14.00 uur zijn geldig!

Voetbal, Dieze West, Olympus WvdW, Prijsvragen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws