Olympus WvdW: Dieze West - Rigtersbleek

| 05-04-2016

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is deze week het duel in de hoofdklasse C van het zondagvoetbal tussen Dieze West en Rigtersbleek. De Zwolse formatie is hard op weg naar directe handhaving, want met nog vijf wedstrijden voor de boeg bedraagt de voorsprong op nummer elf Rohda Raalte vier punten. “Als wij zondag winnen en Rohda verliest, dan is de strijd beslist”, denkt interim-trainer Rieks Boskam hardop.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor Dieze West staat het allereerste jaar in de hoofdklasse alleen in het teken van handhaven. De start van de Zwollenaren was niet bepaald om over naar huis te schrijven, maar vervolgens werden de prestaties steeds iets beter. Inmiddels staat de formatie er ook alleraardigst voor, want met een negende plaats is het volop in de race om zich rechtstreeks te handhaven. Ook Bosman, die samen met Michel Stijf voor de groep staat, kijkt met genoegen naar de prestaties van zijn ploeg. Afgelopen zondag werd er nog met 0-2 gewonnen van middenmoter MSC. “Er stond echt weer een team. We misten toch Tom IJzerman en Björn Rellum, maar Ginaro van Deventer en Dani Lohman bleken uitstekende vervangers. Al moet de hele ploeg een compliment krijgen.”

In het duel met Rigterbleek kan Dieze West zondag definitief een laagvlieger van zich afschudden. Rigtersbleek is de nummer dertien van de ranglijst en bij een verliespartij of een gelijkspel kan die ploeg Dieze West niet meer inhalen. “Niets ten nadele van Rigtersbleek, maar wij moeten zulke ploegen gewoon oprollen. We zijn compleet, hebben vertrouwen en gaan volle bak op de aanval”, roept Bosman. De coach verwacht dan ook een klinkende zege. “Rigtersbleek gaat waarschijnlijk wat teruggetrokken spelen, maar wij niet. Wij vragen van onze spelers om volle bak te gaan, aan te vallen en snel te zoeken naar de 1-0. Ik voorspel dat wij met 4-0 gaan winnen.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zondag 10 april 14.00 uur zijn geldig!

Voetbal, Dieze West, Olympus WvdW, Prijsvragen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws