Olympus WvdW: Dieze West - KHC

| 11-11-2014

De ‘Olympus Wedstrijd van de Week’ is ditmaal het bekertreffen tussen de eersteklassers Dieze West en KHC. De Zwolse zondagploeg doet het in de competitie vooralsnog meer dan prima en nam afgelopen weekend zelfs de koppositie over. Iets waar men in Zwolle maar wat trots op is. “We leven in een voetbalsprookje. Dit kan eigenlijk helemaal niet”, stelt trainer Jan Verheijen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Dieze West is bezig aan een opmerkelijke opmars. In het seizoen 2009-2010 werd de ploeg kampioen in de vierde klasse en afgelopen jaargang bewerkstelligde het al promotie naar de eerste klasse. In het district Noord maakt Dieze West het menig ploeg erg lastig en daardoor gaat het sinds zondag zelfs aan kop. “Het is hartstikke verrassend. Ik ben uiteraard dik tevreden over het spel van mijn ploeg. Zelfs als we een mindere dag hebben, dan creëren we nog vijf of zes goede kansen. Op een goede dag zijn dat er soms wel twaalf en dat is geweldig”, komt Verheijen superlatieven tekort. De oefenmeester denkt echter niet dat zijn ploeg nu titelkandidaat is. “We hebben een smalle selectie en daarbij zijn de randvoorwaarden bij ons heel anders. Ook die moeten goed zijn om een titel te kunnen grijpen. Tegenstanders weten bij ons soms niet wat ze zien.”

Voor het bekerduel met het Kampense KHC wijkt Dieze West aankomend weekend uit naar de zaterdag. De Zwollenaren willen maar wat graag naar de volgende ronde van de beker en benaderen het dan ook als een volwaardig duel. “We zitten in een flow en hebben de overtuiging dat we de volgende ronde kunnen halen. Al is KHC een goede ploeg, die de duels niet schuwt. We moeten laten zien dat we de beter voetballende ploeg zijn”, weet Verheijen. Keeper Danny van der Vegt is waarschijnlijk geschorst en daardoor verdedigt Anton Wolters zaterdag het doel. “Hij is een man van de club en maakt een geweldige ontwikkeling door. In eerdere bekerduels heeft hij al goede dingen laten zien en met hem gaan we, zoals altijd, voor een overwinning. We spelen thuis, dus ik ga voor 2-0.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Olympus Zwolle kiest Sportief Zwolle wekelijks een ‘Olympus Wedstrijd van de Week’. En in de aanloop naar elke ‘Olympus WvdW’ kun jij de uitslag van het duel voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Classic TT voetbal. Meedoen is simpel en gratis! Je hoeft alleen - via de reactiemogelijkheid - jouw uitslag onder dit bericht te zetten. Registratie bij Sportief Zwolle is daarvoor echter verplicht. Slechts één uitslag per geregistreerde gebruikersaccount (persoon)! Alleen met een goed voorspelde uitslag kom je in aanmerking voor de Derbystar-voetbal. Een afgelasting voorspellen heeft geen zin! Bij meerdere goede voorspellingen wordt de winnaar geloot.

Alleen voorspellingen voor zaterdag 15 november 14.30 uur zijn geldig!

Voetbal, Dieze West, Olympus WvdW, Prijsvragen, Jan Verheijen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws